Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene ciudate în Franța: Femeie musulmană în burkini, obligată de polițiști să se dezbrace

Autoritățile din 15 orașe franceze au interzis purtarea costumelor de baie care acoperă tot corupul (burkini), invocând preocuparea publică pentru siguranță, în contextul atacurilor teroriste din ultimele luni.

Mai multe fotografii au apărut pe rețelele de socializare, cu un caz controversat de la Nisa. Polițiști înarmați confruntă o femeie musulmană și o obligă să se dezbrace de burkini, potrivit The Guradian. Imaginile arată cel puțin patru polițiști care stau lângă femeie care se odihnea pe o plajă din apropierea Procenade des Anglais, scena atacului petrecut de ziua Franței, când un bărbat a intrat în mulțime cu un camion.

După apariția polițiștilor, femeia a fost obligată să-și dea jos îmbăcăminea, iar un polițist a amendat-o.

Imaginile au apărut la scurt timp după ce o altă femeie a relatat că a fost amendată pe o plajă din Cannes, pentru că purta o tunică și o eșarfă. Amenda a fost acordată pentru că nu purta o ținută „care să respecte morala și secularismul”.

„Stăteam pe plajă cu familia mea. Purtam o eșarfă clasică. Nu intenționam să înot”, a declarat femeia de 34 de ani. Un martor a confirmat incidentul. „Partea tristă este că oamenii din jur strigau Pleacă acasă!, unii aplaudau polițiștii. Fiica ei plângea”, a declarat martorul citat de publicația britanică.

Pe de altă parte, după aceste incidente, un om de afaceri francez de origine algeriană, susținător al drepturilor omului, a anunțat că este dispus să plătească amenzile tuturor femeilor amendate pentru că purtau burkini pe plajă.

content-image

content-image

content-image

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.