Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene de coșmar la Mykolaiv: Ucrainenii au doborât mai multe rachete rusești

mykolaiv

Guvernatorul din Mykolaiv, Vitaly Kim, a declarat pe aplicația de mesagerie Telegram că două rachete au fost reperate deasupra teritoriului Ucrainei, pe fondul unei alerte declarate în întreaga țară de autorități, scrie Sky News. "Rachete zboară în interiorul teritoriului Ucrainei. Cel puțin două la nord-vest prin regiunea Mykolaiv", a spus Kim.

Oficialii au cerut populației să se adăpostească. Între timp, Andriy Yermak, șeful biroului președintelui, a declarat: "Primele rachete rusești au fost doborâte". Rusia a vizat infrastructura critică din Ucraina cu rachete și drone începând din octombrie, provocând pene de curent generalizate și alte întreruperi în timpul iernii.

DTEK, cel mai mare producător privat de energie din Ucraina, a declarat că a efectuat opriri de urgență ale energiei electrice în Kiev, în regiunea înconjurătoare, precum și în regiunile Odesa și Dnipropetrovsk din cauza pericolului de atac cu rachete. Peste noapte, armata a declarat că apărarea sa antiaeriană a doborât toate cele 24 de drone trimise de Rusia. Anterior, guvernatorul regiunii Odesa, Maksym Marchenko, a declarat că armata lui Vladimir Putin "se pregătește să lanseze un atac masiv cu rachete asupra Ucrainei cu ajutorul avioanelor și navelor".

Acest lucru vine după ce s-a anunțat că Germania va furniza Ucrainei 14 tancuri Leopard 2 și a acordat aliaților permisiunea de a le trimite și ei pe ale lor - în ciuda amenințărilor Rusiei - în timp ce SUA a confirmat că va trimite peste 31 de tancuri M1 Abrams și va oferi instruire trupelor țării.

Foto: Arhivă

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.