Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene de groază în Herson: Locuitorii acuză că rușii îi iau cu forța de pe stradă și îi obligă să voteze la referendum

CNN
referendum ucraina

În regiunea Herson, ocupanții ruşi îi determină pe localnici să voteze cu forța, sub amenințarea armelor. În cazul unui refuz, li se acordă 24 de ore să părăsească orașul și ulterior sunt mobilizați la cel mai apropiat punct de control - relatează RBC-Ucraina, într-un material intitulat ''De la „referendum” la mobilizare. Cum şi cu ce îi șantajează Rusia pe ucrainenii aflaţi sub ocupație'', scrie Rador.

Citește și: UE îl amenință pe Putin cu noi sancțiuni: Organizatorii de referendumuri ilegale vor plăti

"În ultimele zile, am primit numeroase apeluri de la locuitorii din Herson cu privire la presiunea pe care ocupanții o exercită asupra cetăţenilor. Ei merg acasă la cetăţeni fiind înarmaţi. Îi capturează pe oameni pe străzi, îi obligă să voteze și îi amenință. Celor care sunt împotrivă sau refuză să voteze li se spune că au 24 de ore la dispoziţie pentru a pleca” - a declarat Iaroslav Ianușevici, șeful Administraţiei de stat militare din regiunea Herson, pentru RBC-Ucraina. Dacă un bărbat cedează în faţa amenințărilor de a pleca în 24 de ore şi decide să părăsească teritoriul ocupat de ruşi, atunci acesta este reținut și mobilizat. Aceeași soartă îi așteaptă pe cei care votează „pentru” și au pașaport rusesc.

Amintim că în perioada 24-27 septembrie, în autoproclamatele republici populare Luhansk şi Doneţk, precum și în zonele ocupate de ruşi din regiunile Zaporijjia și Herson, sunt programate „referendumuri” privind la așa-numita aderare la Rusia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.