Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene de GROAZĂ la Spitalul din Craiova: Copii mușcați de insecte și mama înghesuite în pătuțuri vechi de 30 de ani/DSP a dat amenzi

Exquis.ro
gandaci

Spitalul de Urgență din Craiova, unde mai mulți părinți s-au plâns că mamele impart patul cu copiii, că nu sunt perne, iar insectele își fac loc printre pacienți, a fost sancționat de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Dolj, informează Mediafax.

O echipă a DSP Dolj a mers la Spitalul de Urgență Craiova, după ce părinții copiilor internați în Secția de Pediatrie s-au plans de condițiile improprii de igienă.

Potrivit DSP Dolj, echipa de control nu a găsit gândaci, așa cum au spus părinții pe rețele de socializare, însă numărul mare de pacienți și de însoțitori a fost un motiv pentru ca unitatea medical să fie sancționată cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

"Au fost în control colegii mei, nu au găsit gândaci, dar au găsit supra-aglomerare. Deci ce se întâmplă: cele două secții de pediatrie sunt pe un etaj. Una este în igienizare și funcționează la 30% din capacitate și din cauza asta e o supra-aglomerare acolo. S-au dus colegii mei, au găsit un număr de însoțitori mai mare decât paturile de însoțitori și au dat amendă. Vorbim despre 5.000 de lei și ei oricum aveau planificată ogienizarea secției 1 de pediatrie, urmează să intre și în secția 2, de unde au fost reclamațiile. A coincis și cu numărul crescut de viroze și au fost și solicitări foarte multe, dar ei nu trebuiau să interneze mai mult decât numărul de paturi pe care îl au", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX, Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al DSP Craiova.

La Spitalul de Urgență din Craiova a izbucnit un scandal la începutul acestei săptămâni, după ce mai mulți pacienți s-au plâns facebook de faptul că în secția de pediatrie a unității spitalicești s-au găsit gândaci și condiții improprii de igienă.

Însoțitorul unei mame internate cu copilul ei în Spitalul de Urgență din Craiova a postat pe Facebook, la începutul săptămânii, o fotografie despre care susține că a fost făcută în secția de Pediatrie a unității spitalicești.

Citește și: Schimbare BOMBĂ în noua Lege a Pensiilor - Mii de pensionari, OBLIGAȚI să acționeze

"Spitalul nr. 1 de urgență Craiova 2018, secția pediatrie. Cum este posibil în secolul 21 să existe într-un spital de urgență asemenea condiții, asemenea paturi vechi de peste 30 ani, să dormi cu copilul într-un pat de 1500x800 dacă este și atât, fără perne, fără paturi. Numai de furat sunteți buni, dar să modernizați un spital nu vreți că nu vă mai săturați de bani. Femeile mușcate de fel și fel de gângănii, un miros insuportabil în saloane... Fără un frigider să îți pui mâncarea, fără un dulap să îți pui hainele”, a scris însoțitorul unei mame internate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.