Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene din filmele de acțiune la Constanța și Galați: Polițiști atacați în timpul intervenției. Unul dintre scandalagii a fost împușcat

www.pixabay.com
poliție, polițiști

Scene din filmele de acțiune la Constanța și Galați: Polițiști atacați în timpul intervenției. Unul dintre scandalagii a fost împușcat

Două incidente șocante au avut loc la Constanța și Galați, acolo unde polițiștii chemați să intervină pentru a pune la punct scandalagii au sfârșit prin a fi atacați de aceștia.

Doi fraţi din judeţul Constanţa au fost arestaţi preventiv după ce i-au agresat pe poliţiştii chemaţi să îi liniştească şi i-au lovit, pe unul în zona urechii, iar pe celălalt în abdomen. Cei doi au provocat scandal atât în autospecială, cât şi în sediul poliţiei. De asemenea, ei i-au ameninţat cu moartea pe cei doi poliţişti, anunță news.ro.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia a anunţat, luni, printr-un comunicat de presă, că doi fraţi, unul de 36 de ani, din Negru Vodă, şi celălalt de 31 de ani, din Albeşti, sunt cercetaţi de procurori pentru agresarea unor poliţişti.

“La data de 31.08.2023, în cursul unei intervenţii efectuate de un echipaj format din doi lucrători de poliţie din cadrul Poliţiei Negru Vodă, judeţul Constanţa, la solicitarea prin SNUAU 112 conform căreia numiţii B.G.H. şi B.T.D. se agresează reciproc, cei doi agresori, aflaţi în stare de ebrietate şi având un comportament violent atât verbal cât şi fizic, au început să-i ameninţe pe lucrătorii de poliţie cu acte de violenţă, fiind necesară folosirea de către poliţişti a spray-ului lacrimogen. În timp ce se proceda la încătuşarea lui B.T.D., fratele său B.G.H. s-a îndreptat din spate către agentul de poliţie G.A. şi i-a aplicat o lovitură de pumn în zona urechii stângi şi l-a îmbrāncit, rupându-i poliţistului tricoul uniformei de serviciu în timp ce s-a procedat la imobilizarea şi încătuşarea sa”, a transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia.

În timp ce era încătuşat pe bancheta din spate a maşinii de poliţie, bărbatul de 31 de ani a devenit din nou agresiv şi a lovit cu capul în mod repetat geamul lateral stânga al autospecialei şi l-a spart.

“Comportamentul deosebit de violent, fizic şi verbal, al celor doi agresori a fost perceput de mai multe persoane aflate în zonă, fiind de natură să producă tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice şi să inducă un sentiment de intimidare, de nelinişte şi de insecuritate persoanelor prezente”, a mai precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Procurorii au adăugat că cei doi au fost duşi la sediul Poliţiei Negru Vodă, aşezaţi pe două scaune în sala de aşteptare, iar la scurt timp au devenit din nou agitaţi şi i-au ameninţat pe poliţişti cu moartea după ce vor ieşi din puşcărie.

“Pe neaşteptate, B.T.D. s-a ridicat de pe scaun şi i-a aplicat o lovitură cu talpa piciorului în abdomen agentului de poliţie G.A. Īn cursul intervenţiei, agentul de poliţie Z.D. a suferit leziuni la degetele arătător şi mijlociu de la mâna dreaptă şi la piciorul stâng, fiind lovit de numitul B.T.D.”, a mai transmis Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia.

Cei doi au fost prezentaţi Judecătoriei Mangalia, care a decis arestarea lor preventivă pentru 30 de zile.

Galaţi: Dosar penal pentru tentativă de omor, ultraj şi uz de armă fără drept, în urma scandalului în care un bătrân a ameninţat poliţiştii cu un cuţit, fiind împuşcat

Procurorii au deschis un dosar penal pentru tentativă de omor, ultraj şi uz de armă fără drept, în urma scandalului în care un bătrân din Chiraftei, judeţul Galaţi, a ameninţat poliţiştii cu un cuţit, fiind împuşcat.

”La data de 02.09.2023, procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de tentativă la infracţiunea de omor, ultraj şi uz de armă fără drept”, anunţă, luni, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.

Procuroii transmit că, în seara zilei de 02.09.2023, un echipaj de poliţie chemat să aplaneze un conflict în localitatea Chirafte a fost ameninţat cu acte de violenţă de către o persoană înarmată cu un cuţit.

”În acest context, pentru a opri activitatea infracţională, un poliţist a folosit armamentul din dotare, executând mai multe focuri spre persoana înarmată, care se îndrepta spre ei, unul dintre gloanţe lovind-o în zona capului. În cauză, s-a început urmărirea penală pentru infracţiunile menţionate, urmând a fi administrate mijloace de probă, în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor de fapt”, au mai precizat procurorii.

Poliţiştii din Galaţi au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare după ce, la o intervenţie la care fuseseră solicitaţi, un bătrân de 76 de ani a fost pe punctul de a lovi un agent cu un cuţit.

Echipajul a apelat iniţial la sprayul lacrimogen şi apoi a tras 6 focuri de armă pentru a-l opri pe bătrân.â

Incidentul a avut loc sâmbătă seară, când poliţiştii au fost sesizaţi la 112 cu privire la faptul că o vecină are un conflict cu socrul sau, care ar ameninţa-o cu un cuţit.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.