Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene extreme: Fermierii polonezi au incendiat 160 de tone de cereale ucrainene/ Video

cereale

O sută şaizeci de tone de cereale ucrainene au fost distruse într-o gară din Polonia pe fondul protestelor masive, a declarat duminică un înalt oficial ucrainean, vorbind despre un nou 'caz de impunitate şi iresponsabilitate', transmite Reuters.

Fermieri polonezi care protestează împotriva a ceea ce denunţă a fi o concurenţă neloială din partea Ucrainei, precum şi împotriva reglementărilor de mediu ale Uniunii Europene, au blocat treceri de frontieră şi autostrăzi, şi au vărsat produse agricole ucrainene din vagoane de tren.

'Aceste fotografii arată 160 de tone de cereale ucrainene distruse. Cerealele erau în tranzit spre portul Gdansk şi de acolo spre alte ţări', a scris vicepremierul Oleksandr Kubrakov pe reţeaua X, cu imagini ale unor movile de cereale aruncate din vagoane de tren.

'Al patrulea caz de vandalism în gări poloneze. Al patrulea caz de impunitate şi iresponsabilitate', a adăugat el

Lidia Kowalska, purtătoare de cuvânt a poliţiei din oraşul polonez Bydgoszcz (nord), a declarat pentru Reuters că incidentul a avut loc lângă satul Kotomierz şi că produsul agricol împrăştiat a fost porumb. 'Detaliile şi circumstanţele sunt în curs de investigare. La ora 09.30 am primit un raport despre cereale care au fost vărsate, şi a reieşit că a fost vorba de opt vagoane', a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.