Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene incredibile în Peru: percheziții la locuința președintelui țării. Mama acestuia a fost luată cu ambulanța

The Times Hub
pedro castillo

Locuinţa sorei preşedintelui peruan a fost percheziţionată marţi, la Lima, în cadrul unei anchete pentru corupţie şi trafic de influenţă, iar mama ei care se afla acolo a trebuit să fie internată în spital, a denunţat Pedro Castillo pe Twitter, notează AFP.

Procurorii au "intrat în casa surorii mele. Mama mea este acolo. Acest act abuziv i-a afectat sănătatea. Consider biroul procurorului general responsabil pentru sănătatea mamei mele", a scris şeful statului pe Twitter, informează Agerpres. 

Vizat de la instalarea la putere în urmă cu un an de mai multe anchete pentru corupţie şi trafic de influenţă, el a explicat ca mama sa, Mavila Diaz Terrones, în vârstă de 77 de ani, era în convalescenţă la sora lui în urma unei operaţii recente.

"În ceea ce o priveşte pe mama preşedintelui ţării, procurorul care se ocupă de procedură i-a propus şi i-a pus la dispoziţie toate mijloacele pentru transferul acesteia într-un centru de sănătate", a scris procuratura pe Twitter fără alte detalii. După ce a suferit o decompensare, mama preşedintelui Castillo a trebuit să fie transportată cu ambulanţa la spital.

Percheziţia fost efectuată într-un cartier popular din Lima, unde ar locui nepotul lui Pedro Castillo, căutat de poliţie.

Domiciliul sau birourile altor 12 persoane, printre care şase membri ai parlamentului presupus implicaţi într-o coluziune cu guvernul, au fost, de asemenea, percheziţionate. Cinci persoane, foşti consilieri ai preşedintelui, au fost arestate preventiv.

Şeful statului peruan, din rândul stângii radicale, face obiectul a şase anchete. Protejat de imunitatea lui prezidenţială, el nu poate fi trimis în faţa unei instanţe, dar justiţia poate desfăşura anchete în ce îl priveşte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.