Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIDEO SCENE INCREDIBILE Spitalul de Ortopedie Foișor este EVACUAT: Zeci de bolnavi sunt scoși afară pentru că spitalul devine suport COVID-19

Zeci de pacienți de la Spitalul de Ortopedie Foișor, din București, sunt evacuați, vineri seara, pentru că s-a decis ca unitatea să devină spital suport COVID. Raed Arafat a dat ordin ca evacuarea să aibă loc în regim de urgență, iar operațiunea a început la ora 18.00. Vlad Voiculescu a semnat ordinul transmis de Raed Arafat.

Pacienții, mulți din afara Bucureștiului, sunt trimiși acasă sau mutați într-un alt spital. Gabriela Firea, senator PSD, a vorbit despre subiect la Antena 3.

”Asistăm la un paradox. Pe de-o parte ni se transmite de la cel mai înalt nivel că suntem acum în valul trei și sunt din ce în ce mai multe cazuri de Covid-19, iar spitalele de boli infecțioase și tropicale sunt foarte aglomerate, iar de cealaltă parte primarul Capitalei a transmis că lucrurile au intrat pe un făgaș mai bun, că pare că pandemia s-a mai potolit și prin urmare a închis spitalul modular COVID-19 din Pipera, care are o capacitate între 400 și 500 de locuri.

Au fost organizate și transmise către Spitalul Victor Babeș, ca și secție externă a acestuia, 100 de paturi funcționale. Toți pacienții care s-au tratat în acest spital modular COVID-19 au fost foarte mulțumiți atât de medici, asistente, tratamente administrate, cât și de condițiile de cazare. Au avut absolut tot ceea ce îi este necesar unui pacient pentru a depăși cu bine perioada de spitalizare. Inclusiv am primit aprecieri și pentru alimentație. Prin urmare, în momentul în care ai nevoie de alte unități spitalicești tocmai pentru a degreva spitalele de boli infecțioase care preiau cazurile cele mai dificile, vii și spui că nu mai este o prioritate să ții deschis un spital de două milioane de euro.

Dacă nu a fost păstrată locația ca spital, de ce nu s-a folosit ca un centru pentru vaccinare? S-au improvizat alte spații care nu au condiții igienice și sanitare. Am aflat cu stupoare faptul că domnul ministru al Sănătății, Vlad Voiculescu, împreună cu domnul Arafat, au decis să închidă Spitalul Foișor de ortopedie și traumatologie și să îl transforme în spital suport COVID-19. Ce se va întâmpla cu toți pacienții?”, a mai declarat Gabriela Firea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.