Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene IREALE în Comisia Iordache. USR, sabotaj cu muzică simfonică/ UPDATE

stelian ion

Sunt scene de-a dreptul ireale în comisia specială pentru legile justiției, condusă de deputatul Florin Iordache. La ședința de marți, 19 decembrie, USR încearcă să împiedice lucrările comisiei printr-o metodă inedită.

Nemulțumit de faptul că nu a fost lăsat să vorbească, deputatul USR Stelian Ion a adus o boxă pe care a conectat-o la laptop și difuzează muzică simfonică. Discuțiile continuă în comisie, pe tema secției speciale de investigare a magistraților, deși parlamentarii se înțeleg mai greu din cauza muzicii.

"Domnule preşedinte, această comisie este o mascaradă. V-am rugat la început să suspendaţi sedinţa şi reluam dupa plen şi asta era. Dumneavoastră vă comportaţi ca şi cum nu am exista. Mascarada trebuie să fie însoţită de note muzicale. În seara asta o să ascultam Bach", a spus deputatul USR Stelian Ion înainte de a pune ”Requiem” de Mozzart.

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a solicitat chemarea unui medic psihiatru, iar după câte minute i-a cerut președintelui Iordache să le solicite parlamentarilor USR să pună muzică de Vivaldi. „O să fie un recviem, pentru că ați îngropat justiția, ați pus beton peste”, a fost răspunsul lui Stelian Ion.

Dezbaterile continuă pe legea 304/2004 privind organizarea judiciară.

UPDATE 1: Comisia a luat o pauză de 10 minute. Sunt schimburi de replici între Stelian Ion, Robert Cazanciuc și Marton Arpad. Parlamentarii PSD și UDMR îl acuză pe Stelian Ion că își bate joc de parlament. „Ați depășit o limită a decenței”, a afirmat Cazanciuc, solicitându-i colegului de la USR să dea volumul mai încet.  În replică, Stelian Ion i-a acuzat pe parlamentarii puterii că au transformat parlamentul într-o bătaie de joc.

UPDATE 2: Deputatul Stelian Ion a oprit muzica simfonică și a pus melodia „Locul potrivit” a lui „Guess Who”.

UPDATE 3: „Modul în care vă desfășurați activitatea încalcă grav regulamentul comisiei. Voi sesiza comisia juridică legat de comportamentul dumnevostră”, i-a spus Florin Iordache, președintele comisiei, deputatului Stelian Ion, căruia i-a cerut să oprească muzica. Deputatul USR a dat muzica mai tare în loc să o oprească. „Dacă vă puneți în cap, puteți face o ședință a comisiei în seara asta”, a mai declarat Stelian Ion.

UPDATE 4: Senatoarea PNL Iulia Scântei a solicitat suspendarea lucrărilor comisiei. Deputatul Marton Arpad i-a cerut lui Florin Iordache să cheme oamenii de ordine pentru a-l scoate din sală pe Stelian Ion. Iordache a decis o pauză de 5 minute pentru consultări în vederea găsirii unei soluții. Cosette Chichirău a venit special în comisie, deși nu este membră, pentru a transmite live pe facebook momentul.

UPDATE 5: Cosette Chichirău transmite în continuare live pe Facebook din comisie. După ce i-a cerut insistent lui Eugen Nicolicea să spună unde a absolvit Facultatea de Drept, deputata USR le-a spus celor care îi urmăresc transmisia că Florin Iordache a anunțat că lucrările comisiei nu se vor opri până nu vor fi finalizate modificările la Codul Penal și Codul de Procedură Penală. Comisia specială nu discută însă aceste acte normative, ci Legea 304/2004.

***

***

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.