Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene ireale în Ierusalim la înmormântarea jurnalistei Shireen Abu Akleh. Poliția israeliană i-a luat la bătaie pe cei care duceau sicriul (Video)

Telegram
confruntari politia israeliana palestinieni

Ofițerii de poliție israelieni i-au luat la bătaie vineri palestinienii care purtau sicriul jurnalistei Al Jazeera Shireen Abu Akleh, înainte ca mii de oameni să-i conducă sicriul prin Orașul Vechi al Ierusalimului, într-o revărsare de durere și furie din cauza uciderii ei, relatează Reuters.

Adunați în jurul sicriului lui Abu Akleh, zeci de palestinieni, unii fluturând steaguri palestiniene și scandând „cu sufletul și sângele nostru te vom răscumpăra Shireen”, au început să meargă spre porțile Spitalului Sf. Iosif.

Ofițerii de poliție israelieni, în încercarea aparentă de a-i opri să meargă pe jos, în loc să ia sicriul cu mașina, au atacat mulțimea și i-au luat la bătaie cu bastoanele și picioarele pe cei care purtau sicriul.

La un moment dat, grupul care purta sicriul s-a sprijinit de un perete și aproape a scăpat sicriul, recuperându-l chiar înainte ca un capăt să lovească pământul în timp ce polițiștii au aruncat cu grenade paralizante.

Scenele violente, care au durat doar câteva minute, au alimentat și mai mult indignarea palestinienilor față de uciderea lui Abu Akleh.

Abu Akleh, unul dintre cei mai cunoscuţi reporteri ai postului de televiziune panarab Al-Jazeera, a fost împușcată în timp ce relata despre un raid israelian în Cisiordania ocupată miercuri.

Autoritățile palestiniene au descris uciderea lui Abu Akleh drept un asasinat de către forțele israeliene. Guvernul israelian a sugerat inițial ca ea să fi fost împușcată de palestinieni, dar oficialii au spus, de asemenea, că nu pot exclude că focul de armă israelian a ucis-o.

Poliția israeliană a declarat că un grup de palestinieni din afara spitalului, pe care i-a descris drept rebeli, a început să arunce cu pietre în ofițeri. „Polițiștii au fost forțați să acționeze”, au adăugat aceștia.

La câteva minute după ce poliția a intervenit, sicriul lui Abu Akleh a fost plasat într-un vehicul care s-a îndreptat spre o catedrală din Orașul Vechi, unde ceremonia funerară s-a desfășurat pașnic.

Mulțimi de palestinieni s-au aliniat pe aleile înguste ale Orașului Vechi, în timp ce sicriul a fost transportat la Cimitirul Muntele Sion din apropiere.

Mormântul ei a fost acoperit cu coroane de flori, iar un steag palestian a fost așezat peste crucea mormântului, în timp ce cei îndoliați i-au adus un ultim omagiu lui Abu Akleh.

"Suntem aici pentru că strigăm pentru dreptate. Dreptate pentru Shireen Abu Akleh și dreptate pentru Palestina", a spus una dintre persoanele care a participat la înmormântare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.