Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scene macabre în Herson: ucrainenii au început să găsească cadavrele civililor și oameni torturați de ruși

Herson

Ministrul ucrainean de interne, Denis Monastirski, a raportat că, în regiunea sudică Herson, au fost descoperite 11 locuri în care armata rusă a ţinut în captivitate cetățeni ai Ucrainei și, de asemenea, au fost găsite 63 de cadavre aparţinând unor persoane torturate de ruși.

Monastirski a menţionat că procedurile de exhumare în regiune sunt în curs de desfăşurare. Ministrul consideră că vor fi descoperite mult mai multe locuri de tortură și gropi comune, informează Rador.

"Peste 1.000 de kilometri pătrați de teritoriu din 6.000 (eliberaţi, n.r.) au fost deja deminați. Peste 6.000 de obiecte explozive au fost deja găsite și ridicate" - a mai declarat ministrul ucrainean de interne. Acesta a precizat că 16 puncte de control funcţionează în oraşul Herson, unde au loc verificări pentru identificarea colaboraţioniştilor.

"Au fost verificate deja 763 de persoane, dintre care cinci au fost reținute și predate Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU), fiind suspectate de activități colaboraţioniste. Examinatorii poligraf lucrează deja acolo. Înțelegem că cei mai mulţi dintre colaboraţionişti s-au retras împreună cu armata rusă pe malul stâng al Niprului. Dar mulți au rămas şi avem liste cu cei care i-au ajutat pe ocupanți. Aceştia au fost transferați punctelor de control care operează în regiune, unde sunt verificați cu atenție" - a explicat Monastirski. Poliția ucraineană a deschis la Herson 436 de dosare penale pentru crime de război.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.