Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schelete de dinozauri din Jurasic și Cretacic sunt scoase la licitație la Paris

acasa.ro
schelet dinozaur

Patru schelete de dinozauri din perioadele Jurasic şi Cretacic superior (cu vârste între 72 şi 161 de milioane de ani) vor fi scoase la licitaţie la 16 aprilie, a anunţat, miercuri, Hotelul Drouot care va găzdui vânzarea, potrivit AFP, informează News.ro.

Citește și: Brexitul a fost amânat până în toamnă! Avertismentul lui Donald Tusk pentru Marea Britanie

Estimate între 600.000 şi 700.000 de euro, un Ornitholestes, unul dintre cele mai agile şi feroce carnovore, şi un Othnielia, dinozaur ierbivor, descoperit în comitatul Johnson din Wyoming, Statele Unite, vor fi propuşi împreună într-o scenă de luptă.

Un alt cuplu, format dintr-un Hypacrozaur şi puiul său, descoperiţi în Montana, vor fi de asemenea în catalog având o estimare maximă stabilită la 900.000 de euro.

În cursul aceleiaşi sesiuni de vânzări, vor fi licitate 11 pietre de natură extraterestră, între care un frgment căzut de pe Lună pe Pământ acum mai multe sute de ani şi care cântăreţte 371 de grame.

Estimată la 45.000 de euro, o impresionantă urmă de amonit, o moluscă cefalopodă, care descrie traseul parcurs de animal pe fundul mării, pe o distanţă de 13 metri, acum aproape 150 de milioane de ani, va fi pusă în vânzare după trei zile de expunere publică, din 13 până la 16 aprilie, la Hotelul Drouot.

În iunie, Parisul va găzdui vânzarea scheletului unui dinozaur ierbivor din Jurasic, văr cu Diplodocus, care a fost estimat la 2 milioane de euro.

În luna noiembrie a anului trecut, două schelete de dinozaur, un Allosaurus şi un Camptosaurus, estimaţi fiecare între 500.000 şi 800.000 de euro, nu şi-au găsit cumpărător.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.