Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scheletele din dulapul noului ministru al Sănătății: Fiul ministrului, condamnat pentru trafic de droguri

Inquam Photos / Octav Ganea
Sorina Pintea

Sorina Pintea, ministrul desemnat al Sănătății, are o piatră de moară care a împiedicat-o în mai multe rânduri să ajungă în funcții înalte. Fiul Sorinei Pintea, Ionuț Pintea a fost condamnat la șase ani de închisoare pentru trafic de droguri, după ce a fost prins de două ori.

Ionuț Pintea a fost cercetat pentru prima dată pentru trafic de droguri în anul 2010, când a încercat să vândă unui polițist sub acoeperire 440 de comprimate ecstasy și 300 de grame de "Speed", aduse din Olanda.

În urma percheziției, politiștii au mai găsit asupra lui Ionut Pintea și un pistol cu aer comprimat, 2.620 de euro, 5.000 de forinți și 1.561 de lei.

Vezi și: DOCUMENT - Noul Program de Guvernare, după modificările cerute de ALDE

În anul 2011, Ionuț Pintea a fost reținut de procurorii DIICOT, în urma unor percheziții în Maramureș și în Cluj, într-un dosar cu trafic de droguri de mare risc. În acest dosar, Ionuț Pintea a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare și a fost încarcerat la Penitenciarul Gherla.

Sorina Pintea a ajuns senator pe listele PSD, dar în februarie 2017 a decis să demisioneze din Senat. În locul ei a intrat în Senat, Liviu Pop.

”Ziua de 4 februarie 2017 reprezintă data limită în care trebuie să optez pentru demnitatea de parlamentar sau pentru poziţia de manager al Spitalului Judeţean «Dr. Constantin Opriş» Baia Mare. Recunosc că nu a fost o decizie uşoară, iar în hotărârea mea m-am consultat în primul rând cu membrii familiei, cărora doresc să le mulţumesc încă o dată că mi-au fost alături în tot acest timp, Optez pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare, poziţie care îmi permite să ajut mai mult Maramureşul şi maramureşenii şi îmi conferă posibilitatea de a continua proiectele mari demarate la nivelul unităţii medicale, renuntand la calitatea de senator al Romaniei”, a anunţat Sorina Pintea într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.