Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schema prin care Marea Britanie evită să sancționeze Rusia: Londra cumpără liniștită petrol de la Moscova în continuare (dezvăluire Sunday Times)

preț petrol rusia

Marea Britanie continuă să achiziționeze petrol rusesc, în ciuda susţinerilor autorităților britanice privind încetarea livrărilor din Federația Rusă, informează, duminică, publicaţia The Sunday Times, relatează Rador.

Potrivit calculelor publicaţiei, de la sfârșitul lunii februarie, în porturile britanice au sosit 39 de tancuri cu petrol rusesc, în valoare de peste 200 de milioane de lire sterline (238 de milioane de dolari), dar aceste transporturi nu au fost clasificate ca fiind rusești. În special, în lunile iunie și iulie, livrările de petrol din Federația Rusă către Regatul Unit au fost estimate la 80 de milioane de lire sterline (95 de milioane de dolari), în timp ce rapoartele oficiale indică faptul că Regatul Unit nu a cumpărat deloc petrol din Rusia în perioada analizată. Potrivit publicaţiei, livrările de facto de petrol rusesc în documentația britanică au intrat ca fiind europene, deoarece încărcătura transportată dintr-unul din porturile Rusiei (de exemplu, Tuapse sau Novorossiisk) a fost reîncărcată de pe o navă pe alta într-una din ţările UE (de exemplu, Grecia, Germania sau Țările de Jos) înainte de a ajunge în Regatul Unit.

Sunday Times subliniază că o astfel de schemă nu încalcă legile maritime actuale: în Marea Britanie, companiile trebuie să indice țara de expediere a petrolului, nu producătorul acesteia. Astfel, în total, din luna martie, volumul total de petrol rusesc furnizat Regatului Unit este estimat la 778 de milioane de lire sterline (925 de milioane de dolari).

În primăvară, Kwasi Kwarteng, fost ministru al regatului pentru afaceri, energie și strategie industrială, a anunțat că țara va refuza să importe petrol și produse petroliere din Rusia până la sfârșitul anului 2022.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.