Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schengen - Promisiunea vicepreședintele Comisiei Europene: Consiliul va da undă verde României în curând

gandul.ro
schengen

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a afirmat miercuri că, în urma unei interpelări făcute în plenul Parlamentului European, către vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Shinas, acesta a promis, sub formă de angajament, că, în curând, Consiliul va lua o decizie pozitivă în ceea ce priveşte intrarea României şi Bulgariei în Schengen. El mai arată că promisiuni a tot auzit, iardeocamdată singura speranţă reală este procesul pe care l-a deschis la CJUE şi care are încredere că va face dreptate pentru români.

”L-am întrebat ieri direct, în plenul Parlamentului European, pe vicepreşedintele Comisiei Europene, Margaritis Shinas, de ce Comisia nu a acţionat în judecată Consiliul pentru blocarea dreptului României şi Bulgariei de a accede la spaţiul Schengen”, afirmă europarlamentarul Eugen Tomac, pe Facebook.

Liderul PMP precizează că ”Comisia are îndatorirea de a asigura respectarea Tratatelor Uniunii Europene, iar acestea sunt călcate în picioare de 12 ani în care ţara noastră este ţinută pe nedrept în faţa unei porţi închise”.

”Domnul Schinas nu a răspuns la întrebare, însă a promis, sub formă de angajament, că, în curând, Consiliul va lua o decizie pozitivă în ceea ce priveşte intrarea României şi Bulgariei în Schengen. Promisiuni am tot auzit, deocamdată singura speranţă reală este procesul pe care l-am deschis la CJUE şi care am încredere că va face dreptate pentru români! ”, mai afirmă Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.