Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schengen | Multe țări europene s-au declarat dezamăgite de votul împotriva aderării României și Bulgariei

schengen

Mai multe țări europene s-au declarat extrem de dezamăgite de votul împotriva aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen, anunță Rador.

Majoritatea miniștrilor de externe au calificat acest lucru drept o greșeală gravă la nivelul politicii europene și al geopoliticii. În plus, comisarul european pentru afaceri interne, Ilva Johansson, a promis că obținerea intrării celor două țări în Schengen va fi o prioritate a mandatului său. La rândul său, președintele Austriei, Alexander Van der Bellen, a afirmat că regretă foarte mult veto-ul dat de țara sa față de aderarea României și Bulgariei.

Aflat într-o vizită în Slovenia, el a admis că Austria se află într-o situație deosebit de dificilă din cauza fluxului de refugiați și migranți, însă a declarat că nu vede care este legătura dintre această problemă și intrarea celor două țări în Schengen. Mai mult, președintele austriac a mărturisit că se așteaptă ca țara sa să plătească un preț din cauza acestei decizii, mai cu seamă că este prezentă cu investiții directe considerabile în România

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.