Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimb de focuri și victime în SUA: FBI a luat cu asalt un parc natural

protest

Poliţia a arestat şase dintre militanţii antiguvernamentali înarmaţi care ocupau ilegal un parc natural din statul american Oregon de trei săptămâni, iar unul dintre militanţi a fost ucis într-un schimb de focuri cu forţele de ordine, informează AFP. 

Liderul mişcării, Ammom Bundy, în vârstă de 40 de ani şi originar din statul vecin Idaho, face parte dintre cele şase persoane arestate, potrivit unui comunicat al poliţiei federale (FBI) şi locale. 

'Marţi, spre ora 16:25 (00:25 GMT), poliţia federală (FBI) şi poliţia statului Oregon (vestul SUA) au lansat o operaţiune pentru a opri unii indivizi legaţi de ocuparea armată a parcului naţional Malheur', arată comunicatul. 

'Au fost trase focuri de armă' şi 'o persoană care era vizată de o probabilă arestare a decedat', adaugă poliţia. 

'O altă persoană care a suferit răni care nu-i pun viaţa în pericol a fost transportată la un spital local pentru a fi tratată' şi se află în stare de arest, continuă comunicatul FBI şi al poliţiei din Oregon. 

Fratele lui Ammon Bundy, Ryan, face parte de asemenea dintre cele şase persoane arestate în cursul unei operaţiuni care a avut loc 'de-a lungul autostrăzii 395', precizează comunicatul forţelor de ordine. 

Ocuparea parcului Malheur, situat într-o regiune retrasă şi rurală a Oregonului, a început în 2 ianuarie ca urmare a unei manifestaţii în sprijinul a doi crescători de vite locali, condamnaţi la închisoare pentru că ar fi incendiat terenuri federale. 

Cei doi fermieri s-au prezentat de bună voie la penitenciar pentru a-şi executa pedeapsa şi s-au desolidarizat de ocuparea parcului.

Vezi și: Clădire federală din SUA, luată cu asalt

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.