Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimb de replici în Parlamentul de la Chișinău. Igor Grosu: Atât de ipocriți și fățarnici sunteți. Bine că nu au fost victime. Treziți-vă!

G4Media.ro
Igor Grosu

Schimb de replici în Parlamentul Republicii Moldova ca urmare a exploziei de la Naslavcea, unde o rachetă rusească a fost doborâtă de sistemele antiaeriene ucrainene. În timp ce socialiștii au solicitat crearea unei comisii speciale pentru „înțelege ce s-a întâmplat”, deputații PAS i-au acuzat de fățărnicie, conform deschide.md.

Scandalul a pornit de la propunerea deputatului BCS, Irina Lozovan, cu privire la crearea unei comisii parlamentare speciale.

„Aceasta se va deplasa la fața locului, va discuta cu cetățenii, va audia experții și va face concluzii. Atunci vom înțelege ce s-a întâmplat și cum”, a spus socialista.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a îndemnat opoziția „să se trezească”.

„Trei rachete au survolat spațiul nostru. Acum un proiectil a fost dat jos și a căzut pe teritoriul nostru. Ce trebuie să se mai întâmple ca voi să vă treziți? Atât de ipocriți și fățarnici sunteți. Bine că nu au fost victime. Treziți-vă! Râd toți de voi”, a spus Grosu.

Parlamentarul Dumitru Alaiba, a menționat că pentru el, explozia de la Naslavcea este un subiect foarte personal.

„Casa unde am trăit, se află la doar 8 km. Am vorbit cu rudele care au auzit explozii. Ce expertiză vă trebuie ca să auziți explozii și să tăceți despre ele în continuare? Cineva survolează spațiul nostru. Este o decizie, nu accident. Sper că cineva o să vă taie aceste linii de la Kremlin sau o să le tăiem noi”, a spus el.

Și deputatul Adrian Băluțel a venit cu o reacție la propunerea respectivă.

„Data viitoare când o să mergeți să vă închinați și să vă vindeți țara, găsiți un gram de curaj să întrebați, cu ce ocazie un regim terorist atacă localități, infrastructură socială, grădinițe, școli? Nu umblați cu comisii speciale. Toți care au de văzut, văd, iar cei care și-au băgat capul în „kuliok”, nu văd. Și asta sunteți voi”, a menționat acesta.

Socialistul Alexandr Nesterovschi a acuzat PAS de faptul că a distrus economia din R.Moldova.

„În această situație geopolitică trebuie să ne înțelegem cu toții. Dar voi ce ați făcut? Ați rupt toate relațiile cu partenerii noștri, ați distrus economia noastră”, a spus el.

Ulterior, Alaiba a venit cu o altă reacție, precizând că, după opt luni de la invazia rusă în Ucraina, în Parlament mai sunt prezenți trădători care justifică actele teroriste ale Rusiei, crimele de război și alte atrocități: „Trădători mizerabili”.

Amintim că una din rachetele rusești, doborâte luni de sistemul antiaerian ucrainean, a căzut pe teritoriul R.Moldova. Incidentul nu a înregistrat victime, însă ferestrele mai multor locuințe din Naslavcea au fost distruse.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.