Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimb de replici între Eugen Teodorovici și Klaus Iohannis! Ministrul Finanțelor îi anunță sfârșitul: 'Sigur se va schimba președinția acestei țări'

teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat, joi seara, că va participa la parada de 1 decembrie, unde îl va saluta pe președintele Klaus Iohannis, în ciuda criticilor și deși crede că acesta nu va câștiga al doilea mandat.

„Sigur, bineînțeles, unde sunt locurile noastre ca invitați”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor, în cadrul unei intervenții telefonice la România TV, conform Mediafax.

Oficialul de la Finanțe a explicat și de ce a luat această decizie. „N-am niciun fel de problemă să discut cu oamenii, să fiu între oameni, că este normal să stăm să discutăm cu oamenii. Chiar dacă oamenii adresează vorbe mai puțin plăcute, stăm, discutăm. Aceasta este obligația noastră ca oameni politici: să stăm să discutăm cu oamenii, să îi facem să înțeleagă, că din acest Guvern nimeni nu dorește răul acestei țări. Din contră”, a mai spus Teodorovici.

ALERTĂ - Cutremur de 3,7 în România, vineri dimineață

Ministrul Finanțelor a menționat că, dacă va fi cazul, îl va saluta, „cu toată deschiderea și sinceritatea”, pe președintele Klaus Iohannis, în ciuda criticilor pe care i le-a adus acesta și chiar dacă acesta îi cere să demisioneze.

„Îl salut în continuare și îi urez toate cele bune și mult succes în funcția pe care o are până în 2019, în toamna anului viitor, când sigur se va schimba președinția acestei țări. Sper că românii vor vedea până în 2019 ceea ce spune fiecare și mai ales ceea ce face fiecare. Atunci când va veni votul, românii să voteze exact cum trebuie și să iasă toți la vot”, a subliniat Teodorovici.

Propunerea controversată a CNATDCU stârnește revolta studenților din România: 'Ne opunem ferm'

Ministrul Finanțelor nu a anunțat că va candida la funcția de președinte, dar nici nu a negat, că ar fi interesat.

Președintele Klaus Iohannis l-a criticat, joi, pe Eugen Teodorovici, pentru declarația privind limitarea dreptului de a lucra în străinătate, afirmând că e o propunere de a-i „sechestra” pe români în interiorul graniţelor ţării și că „într-o țară normală, un ministru a doua zi pleacă”.

Ministrul Finanțelor a declarat, marți, că le-a propus miniștrilor de Finanțe din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o țară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă. Oficialul de la Finanțe a susținut că a ridicat problema aceasta la nivelul colegilor săi, miniștrii de finanțe din Europa, doar în cadrul unor discuții informale, nu ca un proiect de lege. De asemenea, Teodorovici a precizat că, spre deosebire de țările din Vest care au nevoie de o schemă contra șomajului, țările din Est, inclusiv România au nevoie de o schemă de reîntoarce a muncitorilor care au migrat, astfel că și aici abordarea trebuie să fie diferențiată pentru a asigura un echilibru.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.