Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimb de replici între Oana Florea și Ionuț Moșteanu: 'Vă rog, mergeţi în bancă, acum eu iau cuvântul!' / 'Florin Iordache ar fi mândru de discipolii săi'

agerpres.ro
Oana Florea

USR nu a reuşit, marţi, în şedinţa de plen, să scoată de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, primul proiect de lege din pachetul legilor justiţiei, privind organizarea CSM. Solicitarea USR a primit 139 de voturi contra şi doar 72 de voturi pentru. Deputaţii Ionuţ Moşteanu şi Oana Florea au intrat într-un schimb de replici, în timpul dezbaterilor din plen, deputatul PSD cerându-i colegului de la USR să meargă în bancă, iar Moşteanu afirmând că Florin Iordache ar fi mândru de discipolii lui.

”La fel cum am cerut şi săptămâna trecută şi ieri, vă rog să ăuneţi pe prdinea de zi scoaterea de pe ordinea de zi a legii CSM. Să aşteptăm avizul Comisiei de la Veneţia, aşa cum a cerut şi APCE, a cerut deputatul USR Ionuţ Moşteanu în plenul Camerei.

Deputatul PNL Olivia Diana Morar a afirmat că motivaţia USR nu este sustenabilă, ea precizând că raportul APCE nu solicită acest aspect.

”Raportul APCE este preponederent pozitiv pentru România şi reflectă un proces de evaluare aplicabil tuturor ţărilor membre ale Consiliului Europei, nu nujmai României. Procesul de evaluare al APCE este diferit de procesul de monitorizare în domeniul justiţiei, desfăşurat de Comisia Europeană”, a spus Murar, ea arătând că ministerul Justiţiei lucrează cu Comisia Europeană, în cadrul MCV.

Murar a mai spus că ”nu se doreşte decât să se creeze o temă falsă”. ”USR a avut la dispoziţie, în timpul cât a condus ministerul Justiţiei, în 2021, să sesizeze in integrum pe proiectele de legi în cauză, Comisia de la Veneţia şi nu a făcut-o şi din nou doreşte doar o tergiversare şi invocă aspecte care nici măcar nu sunt reale şi sunt lipsite de adevăr”, a spus Murar.

În dezbatere a intervenit şi deputatul PSD Oana Consuela Florea. ”Aţi solicitat scoaterea de pe ordinea de zi motivând că trebuie să aşteptăm avizul Comisiei de la Veneţia”, a spus ea.

Pentru că era întreruptă de Ionuţ Moşteanu, Oana Florea a replicat; ”Vă rog, mergeţi în bancă, acum eu iau cuvântul”.

”Doamna Consuelo, să ştiţi că îi place de dumneavoastră”, a spus preşedintele de şedinţă de la PSD, Daniel Suciu.

Oana Florea a continuat: ”Nu trebuie, dragi colegi, avizul Comisie, de ce? Pentru că noi facem aceste legi ca să vrem să ridicăm MCV-ul, în toamnă, la sfârşitul lui octombrie, să intrăm în Schengen. Comisia de la Veneţia este un organ consultativ al Consiliului Europei. MCV-ul ţine de UE şi ministerul Justiţiei lucrează îndeaproape cu comisia pentru ridicarea MCV-ului”, a spus ea.

”Florin Iordache ar fi mândru de discipolii lui!”, a replicat Ionuţ Moşteanu de la tribună.

Proiectul de Lege privind Consiliul Superior al Magistraturii intră la vot în plenul Camerei Deputaţilor, după respingerea cererii USR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.