Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimb de replici între Sorina Pintea și Iohannis: 'Mi-ar plăcea să ştiu să manipulez aşa cum crede domnul preşedinte că ştiu'

Inquam Photos/Octav Ganea
Sorina Pintea ministrul sanatatii

Preşedintele Klaus Iohannis are un consilier pe sănătate care ar fi trebuit să îl informeze vizavi de ceea ce se întâmplă cu programele naţionale de sănătate şi de termene, a afirmat ministrul Sorina Pintea, adăugând că reproşurile sunt foarte uşor de făcut din afară.

"Mi-ar plăcea să ştiu să manipulez aşa cum crede domnul preşedinte că ştiu, dar replica mea a fost la ceea ce dânsul a afirmat că avem probleme cu programele naţionale. Da, cu anumite programe avem probleme, pentru că bugetul a fost publicat în Monitorul Oficial în 15 martie. Ca să aplici programe de sănătate, inclusiv cele noi, ai nevoie de două ordine - unul al CNAS, un ordin de ministru al Sănătăţii şi o hotărâre de Guvern, este o legislaţie agreată şi de UE, nu este o invenţie a României. Ai nevoie de cel puţin 45 de zile în transparenţă decizională, conform legii, apoi o perioadă de contractare între direcţiile de sănătate publică şi aici mă refer la programele de prevenţie - pe care le gestionează MS - şi spitale", a explicat, miercuri, ministrul Sănătăţii, la Europa FM, conform agerpres.ro.

REPLICĂ de la Cotroceni pentru ministrul Sănătăţii: 'O tehnică extrasă din manualul de manipulare al PSD'

Sorina Pintea consideră că reproşurile sunt uşor de făcut din afară.

"A fost o replică la replică, nu mă aşteptam la o altă replică. Înseamnă că domnul preşedinte are consilieri buni pe sănătate. Nu e un reproş corect. În primul rând, preşedintele are un consilier pe sănătate care ar fi trebuit să îl informeze vizavi de ceea ce se întâmplă cu programele naţionale şi de termene. Reproşurile sunt foarte uşor de făcut privind din afară, dar cred că ar trebui, în ceea ce priveşte sănătatea, să colaborăm foarte bine", a spus ministrul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.