Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimb de replici! Managerul Spitalului Județean Timișoara răspunde acuzațiilor: 'Obținerea acestui statut nu ar fi o premieră pentru România'

Europa FM
doctor medic spital

Raul Pătrașcu, managerul Spitalului Județean de Urgență Timișoara, reacționează la acuzele deputatului Alfred Simonis, președintele PSD Timiș. Pătrașcu confirmă că a solicitat ca unitatea să se transforme în Spital Regional, însă subliniază că oricum unitatea se comportă „ ca un spital regional, dar fondurile sunt ca pentru unul Județean”. „Obținerea acestui statut nu ar fi o premieră pentru România, așa cum mulți încearcă să facă să pară. Spitalul Județean din Iași a fost transformat deja în spital regional în asteptarea construcției noi, de ce nu am face și noi la fel? Deci se poate”, argumentează managerul unității medicale.

Avertismentul lui Raed Arafat - Nu este o gripă obișnuită, este o boală pentru care nu avem tratament sau vaccin

„În luna Februarie, în urma consultărilor avute cu colegii mei din spital dar si cu specialiști în domeniu, am înaintat o adresă Consiliului Județean și Ministerului Sănătății prin care am solicitat ca SCJUPBT să se transforme în Spital Regional, mai ales având în vedere faptul că de peste 50 de ani în cadrul unității sunt oferite servicii pentru pacienți din 3 județe arondate. De zeci de ani pacienții din Timiș, Hunedoara, Arad și Caraș-Severin se adresează spitalului Județean din Timișoara pentru servicii medicale. Unitatea se comportă deja ca și un spital Regional, însă din nefericire serviciile sunt plătite de catre CJAS ca unui spital Județean. Cu alte cuvinte ,,ne comportăm ca un spital regional dar fondurile sunt ca pentru unul Județean”.

Vreau să vă anunț că obținerea acestui statut nu ar fi o premieră pentru România, așa cum mulți încearcă să facă să pară. Spitalul Județean din Iași a fost transformat deja în spital regional în asteptarea construcției noi, de ce nu am face și noi la fel? Deci se poate...

De ani de zile guvernarea precedentă a promis 8 spitale regionale, însă au promis și atât. În plus, în Timiș însuși membrii PSD, cei care acum, în plină pandemie de coronavirus nu se opresc din a arunca mingi de foc acolo unde nu este jar, au fost cei care au eliminat de pe lista inițială Timișoara ca destinație pentru construcția unui spital Regional.

Obținerea statutului de spital regional atrage cu sine dezvoltarea și posibilitatea de acordare de îngrijiri mult mai bune pentru pacienții care ni se adresează. De ce să nu dăm șansa medicilor care acum au arătat mai mult ca oricând că sunt super eroi prin profesionalism, dăruire și empatie față de bolnavi. Dacă ei pot, noi de ce nu am putea să le obținem conditii mai bune?

E criză, politicienii care nu se pricep și nici nu se informează ar trebui sa stea departe, sau daca au puterea și voința de a ne ajuta pe toți cei din linia întâi dar și pe cei care își fac meseria cu devotament, să vină în față cu lucruri concrete.

Doamnelor, domnilor, stimați pacienți prezentul trăit ne-a arătat că promisiunile nu valorează nimic. Viața nu ține cont de politică, partide, sau răbufniri misogine.
Viața ține de prezent, iar prezentul meu înseamnă condiții mai bune atât pentru personalul medical, cât și pentru pacienții care vor să fie bine, să traiască!

Așa să ne ajute Dumnezeu!”, scrie Pătrașcu.

Președintele PSD Timiș, deputatul Alfred Simonis, avertizează că la Spitalul Județean din Timișoara se pregătește o modificare de statut prin care acesta să capete titulatura de spital regional. Asta ar însemna ca municipiul să nu mai aibă șansa de a avea vreodată un spital regional nou, deoarece în actele Ministerului Sănătății ar apărea că are deja unul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.