Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație CIUDATĂ la Timișoara: managerul pus de PNL la Spitalul Județean cere TRANSFORMAREA în spital regional

Protest Spitalul Judetean Timisoara

Cel mai mare spital din Vestul țării, Spitalul Județean de Urgență Pius Brânzeu ar trebui să devină spital regional. Nu e doar o idee, ci chiar o propunere făcută, în scris, de managerul pus în funcție de PNL, Raul Pătrașcu. Pătrașcu a ajuns în PNL Timiș din partidul lui Dacian Cioloș și a fost uns director al spitalului, deși nu este medic, ci cercetător. Acum, acesta cere transformarea unității medicale în spital regional, printr-o adresă către CJ Timiș, ordonatorul de credite al unității medicale.

"Conducerea liberală a Spitalului Judetean din Timisora ne intinde o capcana în care este obligatoriu să nu cădem, dacă ținem la sănătatea oamenilor din acest oraș.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Cutremur în toiul nopții în România

Liberalii din Timiș reușesc să bată record după record la punerea în practică a unor inițiative îndoielnice. Asta e clar. Există însă una referitoare la Spitalul Clinic Județean de Urgență ”Pius Brânzeu” Timișoara, care deși aparent pare doar o formală modificare de statut, ascunde o foarte gravă și nefericită manevră, care ne va lăsa fără spital regional.

Că sunt buni la fente și la manevre, asta nu e o noutate, însă pe această temă, pur și simplu sfidează. În februarie 2019 PNL Timiș anunța că va demara o campanie de strângere de semnaturi pentru spitalele regionale, inclusiv pentru Timișoara, asta ca să arate că sănătatea și construcția spitalelor sunt priorități clare pentru PNL.

Un an și câteva luni mai târziu, managerul celui mai mare spital din vestul țării, tânărul liberal Raul Pătrașcu, girat de PNL, ticluiește să transforme unitatea pe care o conduce într-un spital regional. Această manevră, gândită în defavoarea totală a pacienților, va pune cu siguranță punct investiției într-un spital regional nou, așa cum merită Timișoara.

Păi ori ne dorim un spital regional nou și modern, ori nu ne mai dorim, domnilor de la PNL. Ar fi bine să vă clarificați intențiile și să nu vă jucați cu sănătatea oamenilor. Un spital regional nou, la standarde europene, ar fi un câștig fantastic pentru oraș, județ și regiune. Și ar însemna ca toți cei care merg acum la Szeged, Budapesta sau Viena, să se poată trata în condiții similare chiar la ei acasă", scrie pe Facebook deputatul Alfred Simonis, președintele PSD Timiș.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.