Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de foaie la DNA. Kovesi umblă la scheleții lui Morar

kovesi

Direcția de abordare e nouă - anchetarea unor dosare din trecut in care, inclusiv unii fosti procurori DNA, dar mai ales judecatori par sa fi facut figuratie in cazurile unor VIP-uri acuzate de fapte de corupție.

Totul a plecat de la colaborările suspecte dintre unii magistrați și suspecți, relatează National. Ar fi vorba de o oarecare colaborare, ca sa nu vorbim direct de fraternizare, intre unii oameni ai legii si suspectii din dosare extrem de importante. Prin urmare conducerea DNA a hotarat sa mearga la rupere si sa nu se faca, desi poate i-ar fi fost mult mai lesne, ca nu vede greselile vadit voite facute de unii procurori si judecatori in dosare in care inculpatii, nume grele ale vietii publice, au scapat de condamnarile ce pareau iminente. La fel si in dosarele in care tragerea la raspundere a suspectilor se amana pana la calendele grecesti, ceea ce este sinonim cu izbavitoarea prescriere. Astfel ca, dupa cum reiese din informatiile intrate in posesia noastra, prioritatea absoluta a DNA este revigorarea dosarului in care este inculpat „baronul” de Vrancea, speta lui Marian Oprisan reusind performanta de a stagna, de ani buni de zile, la aceeasi instanta de judecata.

Un alt caz care mentine treaz interesul procurorilor anticoruptie este, dupa cum sustin sursele noastre, cel al medicului Serban Bradisteanu, care a fost achitat in cazul de coruptie in care fusese anchetat. Iar cum reputatul chirurg a scapat si din cercetarea privind infractiunea de favorizare a infractorului, in ceea ce il priveste pe Adrian Nastase, suspiciunile sunt cu atat mai mari ca acesta ar fi putut fi la randul sau favorizat. Mai mult, exista o intreaga cascada de anchete privindu-i pe medicii care, prin diagnosticul pus, au facut posibila scaparea unor condamnati din fata legii. Sau cel putin au incercat acest lucru, cum este cazul medicului legist care, fara a avea acest drept, si-a pus parafa pe diagnosticul lui Gigi Becali, pe care apoi chiar latifundiarul din Pipera l-a luat in deradere in fata camerelor de filmat. Mai mult, se pare ca sunt spitale intregi suspectate ca ar fi fost transformate de conducerile medicale in adevarate cooperative „Nufarul”, in care se spala cazierele pacientilor cu bani.

O alta ancheta exploziva este cea care vizeaza o posibila intelegere facuta intre foste cadre de conducere ale DNA si unii inculpati din dosarul „Referendumul”, in frunte cu chestorii Constantin Manoloiu si Ioan Niculae Cabulea. Care, desi par siguri ca au scapat din chingile acestui dosar, s-ar putea trezi cu mari surprize in lunile care urmeaza. De altfel, exista informatii ca sub conducerea lui Daniel Morar s-ar fi practicat astfel de intelegeri neoficiale cu inculpatii care colaborau sau erau considerati prea puternici, preferandu-se atunci tragerea pe linie moarta a cercetarilor in ceea ce ii priveste.

Insa unda de soc a redeschiderii tutuor acestor dosare va lovi cel mai crunt in inspectia judiciara a CSM, institutie care s-a dovedit incredibil de maleabila cu sutele de cazuri reclamate in ultimii ani, mai spun colegii de la National. Practic, se  poate spune ca in timp ce politicenii suspectati de fapte de coruptie se ascundeau sub fusta ocrotitoare a imunitatii parlamentare, magistratii aflati intr-o postura asemanatoare respirau linistiti, stiind ca inspectia judicara nu ii va atinge nici macar cu o floare. Iata insa ca paharul rabdarii fata de functionarea defectuaosa a acestei structuri pare sa se fi umplut, astfel ca, mai stii, poate ca vom asista in curand la explozia unor anchete asurzitoare chiar in sanul „neputinicioasei”, pana acum, inspectii judiciare…

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.