Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de MACAZ în dosarul lui Vasile Blaga: UNDE va fi judecat fostul liberal

Inquam Photos / Octav Ganea
Vasile Blaga

Fostul copreşedinte PNL Vasile Blaga va fi judecat de Tribunalul Bucureşti în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă, după ce ICCJ a constatat că nu este de competenţa sa, întrucât acuzatul nu mai este parlamentar.

DNA Ploieşti a trimis dosarul spre judecare la ICCJ, dar instanţa l-a direcţionat către Tribunalul Bucureşti, potrivit Româniatv.net.

Citește și: Adrian Năstase îi dă replica lui Kovesi: Şefa DNA contrazice Curtea Constituţională

Este vorba despre dosarul făcut în urma mărturisirilor lui Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, şi în care oamenii lui Blaga au acuzat că, de fapt, Emil Boc şi Traian Băsescu au avut o implicare mult mai mare cu firma Romsys, pentru care Vasile Blaga este acuzat că ar fi făcut trafic de influenţă.

Potrivit procurorilor, acesta ar fi primit importante sume de bani, în schimbul exercitării influenței, astfel încât respectiva firmă să obțină contracte cu două companii naționale.

"În perioada 2011 — 2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale", arată DNA, în

Potrivit procurorilor, Blaga a primit 500.000 de euro prin intermediul lui Gheorghe Ștefan și 200.000 de euro printr-un alt intermediar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.