Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare de plan: Marea Britanie condiționează Huawei pentru a fi implicat în construcţia reţelei 5G

TechNews
Huawei

Grupul chinez Huawei trebuie să respecte condiţii clare pentru ca Marea Britanie să îi permită în continuare să fie implicat în dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii 5G, a declarat ministrul Sănătăţii, Matt Hancock, în urma unei informaţii potrivit căreia accesul Huawei la acest proiect va fi blocat, transmite Reuters, conform news.ro.

Autorităţile britanice redactează propuneri pentru a opri instalarea de echipamente ale Huawei Technologies în termen de 6 luni, a relatat publicaţia Sunday Telegraph, ceea ce ar inversa o decizie luată la începutul acestui an.

Întrebat despre această informaţie, Hancock a refuzat să comenteze, dar a spus că recomandarea iniţială a fost de la început condiţionată.

”Nu aş comenta informaţiile de acest tip care au apărut. Ce pot spune este că atunci când am publicat un raport interimar la începutul acestui an, există un număr de condiţii care trebuie respectate”, a spus ministrul.

Fata procurorului șef al DNA, situație HALUCINANTĂ la Bacalaureat: ce notă a luat după contestații

”Sunt sigur că Consiliul de Securitate Naţională va analiza condiţiile respective şi va lua o decizie corectă, pentru a ne asigura că vom avea atât o infrastructură de telecomunicaţii foarte solidă, dar şi sigură”, a arătat Hancock.

Premierul Boris Johnson, care a permis în ianuarie un rol limitat în construcţia reţelei 5G, a fost presat tot mai mult de către Statele Unite şi unii parlamentari britanici pentru a interzice participarea Huawei, din motive de securitate.

Marţi, Johnson şi-a înăsprit retorica la adresa Huawei, avertizând China că va proteja infrastructura critică ”de furnizorii de stat ostili”.

Miniştrii s-au referit la sancţiunile americane ca având probabil un impact asupra viabilităţii Huawei ca furnizor de echipamente 5G.

Publicaţia Sunday Telegraph a relatat că Centrul naţional pentru Securitate Cibernetică  şi-a schimbat recomandările referitoare la Huawei, pentru că sancţiunile vor forţa compania să folosească tehnologie care nu este de încredere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.