Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare la nivel înalt în Marea Britanie: Cine este noul consilier al Partidului Laburist

marea britanie

Yanis Varoufakis, autodeclarat 'un marxist rătăcitor' care s-a îndepărtat de colegii din zona euro în timpul mandatului de ministru de finanţe al Greciei, a obţinut un post de consilier al Partidului Laburist, de opoziţie, din Marea Britanie, relatează Reuters.

Jeremy Corbyn, care a încercat să ducă partidul condus cândva de Tony Blair şi Gordon Brown mult mai la stânga de când a devenit lider în 2015, a declarat că Varoufakis îi va consilia pe laburişti într-o anumită măsură ca urmare a experienţei sale în ceea ce priveşte UE. 'Varoufakis este interesant deoarece a trecut prin toate negocierile (cu Banca Centrală Europeană, Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional)', a declarat Corbyn pentru ziarul londonez The Islington Tribune. 'Realizez că nu suntem în zona euro, dar este o problemă de a înţelege modul în care provocăm noţiunea că putem tăia drumul nostru spre prosperitate când în realitate trebuie să creştem drumul spre prosperitate', a spus oficialul britanic. 'Cred că modul în care Grecia a fost tratată este teribil şi ar trebui să ieşim din aceasta', a declarat el.

Varoufakis a demisionat din funcţia de ministru de finanţe în iulie anul trecut, după ce a refuzat să accepte termenii unui al treilea program de asistenţă financiară pentru Grecia, care a impus măsuri mai dure de austeritate. El s-a întâlnit deja cu purtătorul de cuvânt al Ministerului de Finanţe britanic, John McDonnell. Corbyn, care a votat împotriva aderării la UE în 1975, a afirmat că va face campanie pentru menţinerea Marii Britanii în UE în cadrul referendumului din 23 iunie, argumentând că menţinerea statului de membru este cel mai bun mod pentru a ameliora legile de asistenţă socială şi ocuparea forţei de muncă, spune Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.