Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare majoră la Youtube: Gigantul american ascunde butonul de Dislike

nypost.com
youtube dislike

Începând de astăzi, YouTube a anunțat că va ascunde numărul public de 'dislike'-uri pentru videoclipurile de pe platforma sa. Compania susține că schimbarea intenționează să apere creatorii mai mici de atacuri antipatice sau de hărțuire și să promoveze „interacțiunile respectuoase între spectatori și creatori”. Butonul 'Dislike' va fi în continuare acolo, dar va fi pentru feedback privat, mai degrabă decât pentru rușine publică.

În martie, YouTube a anunțat că experimentează ascunderea numărului de Dislike-uri, iar creatorii individuali au de multă vreme capacitatea de a ascunde evaluările videoclipurilor lor. Însă faptul că numărul de Dislike-uri va dispărea pentru toată lumea (treptat, conform YouTube) reprezintă o schimbare majoră - spectatorii sunt obișnuiți să poată vedea raportul dintre aprecieri și dislike-uri în momentul în care vizionează un videoclip și pot folosi acel număr pentru a decide dacă să continue vizionarea. Acum, aceasta nu va mai fi o opțiune, dar ar putea avea un impact pozitiv privind hărțuirea în mediul online.

YouTube afirmă că, atunci când a testat ascunderea numerelor de Dislike-uri, oamenii au fost mai reticenți în a folosi butonul pentru a ataca creatorul. Comentariile de tipul „Am venit aici pentru a da dislike” au fost aparent mai puțin satisfăcătoare pentru internauți când aceștia nu vedeau numărul de dislike-uri. Acest comportament poate continua, totuși, într-o oarecare măsură, deoarece creatorii vor putea vedea cifrele pentru propriul videoclip în YouTube Studio. Compania spune că acest lucru le permite totuși spectatorilor bine intenționați să lase feedback privat creatorilor de conținut sau să folosească butonul de Dislike pentru a ajusta recomandările video ale algoritmului, informează theverge.com.

Alte rețele sociale le-au oferit utilizatorilor și opțiunea de a ascunde like-urile. Instagram și Facebook permit ascunderea numărului de like-uri pentru a evita potențiala presiune socială care vine odată cu faptul că principala măsură a succesului pe platformă este afișată tuturor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.