Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbare radicală de politică externă a Administrației Biden. Retrage sprijinul SUA pentru ofensiva Arabiei Saudite în Yemen

yemen

Preşedintele american Joe Biden a anunţat, joi, că Statele Unite opresc sprijinul pentru ofensiva condusă de Arabia Saudită în Yemen, afirmând că războiul ”trebuie să înceteze”, dar s-a angajat că sprijinul american pentru Arabia Saudită va continua, transmite Reuters preluat de news.ro

Vezi și: Medicul rus care l-a tratat pe Alexei Navalnîi după ce a fost otrăvit cu Noviciok a murit `subit`

Statele Unite vor continua să sprijine şi să ajute Arabia Saudită să îşi apere suveranitatea şi teritoriul, a afirmat Biden în primul său discurs referitor la politica externă, la Departamentul de Stat din Washington.

Consilierul pentru securitate naţională Jake Sullivan a spus joi, mai devreme, că măsura de încetare a sprijinului pentru ofensiva saudită nu se va aplica eforturilor de neutralizare a afiliatei regionale a organizaţiei al Qaeda.

Vezi și: O jurnalistă de la Antena 3 a aflat salarii din spitale: O spălătoreasă ia 5.600 de lei, o moașă are 24.000 de lei, iar o infirmieră câștigă 11.000 de lei

Măsura ”se referă la tipurile de operaţiuni ofensive care au perpetuat războiul civil din Yemen şi au provocat o criză umanitară”, a explicat acesta.

Noua administraţie a blocat deja două vânzări de armament ghitat cu precizie şi i-a informat pe aliaţii regionali în legătură cu aceste acţiuni, pentru a evita surprizele.

În războiul civil din Yemen au murit zeci de mii de oameni, între care un mare număr de civili, iar 80% din populaţia ţării, de 24 de milioane de oameni, se află într-o situaţie dificilă, potrivit Naţiunilor Unite.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.