Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări majore la vârful armatei ruse: Surovikin, înlocuit cu Gherasimov pe frontul din Ucraina; generalul preia toată coordonarea luptelor de pe front

themoscowtimes.com
Valeri Gherasimov

Ministrul rus al apărării, Serghei Şoigu, a făcut, miercuri, noi numiri în conducerea trupelor care au invadat Ucraina, a anunţat o sursă din cadrul Ministerului rus al Apărării, relatează TASS.

"Șeful Statului Major General al Forţelor Armate, generalul de armată Valeri Gherasimov, a fost numit comandant al grupului mixt de trupe din zona operaţiunii militare speciale. Adjuncții săi vor fi: ​​comandantul șef al forțelor aerospațiale, generalul de armată Serghei Surovikin, comandantul șef al trupelor terestre, generalul de armată Oleg Saliukov, și adjunctul șefului Statului Major General al Forțelor Armate Ruse, general-colonel Aleksei Kim" - a declarat sursa citatăm relatează Rador.

"Creșterea nivelului de conducere a unei operațiuni militare speciale este asociată cu o extindere a amplorii sarcinilor rezolvate în timpul implementării acesteia, necesitatea de a organiza o interacțiune mai strânsă între tipurile și ramurile Forțelor Armate, precum și îmbunătățirea calității tuturor tipurilor de sprijin și eficiența gestionării grupurilor de trupe", a precizat Ministerul rus al Apărării, informează Interfax.

Anterior, gruparea comună a trupelor era condusă de Surovikin. Numirea sa în acest post a fost anunțată în luna octombrie a anului trecut.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.