Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări în programul Start-Up Nation: care sunt noutățile pregătite de Guvern

start-up.ro
start up nation program

Ministerul pentru Mediul de Afaceri Comerț și Antreprenoriat a publicat proiectele pentru Ghidul solicitantului și Procedura de implementare a programului Start-Up Nation 2018, iar printre noutățile ediției se numără acordarea unui avans de până la 30% la solicitarea beneficiarului.

Citește și: CUTREMUR în PSD: patru consilieri generali, fideli Gabrielei Firea, EXCLUȘI din partid

„Ediția din acest an a Start-Up Nation dă șanse egale proiectelor cu activitate de producție și servicii, oferind un avantaj antreprenorilor din zonele cu o densitate mică a IMM-urilor. Vom avea reguli unitare de aplicare pentru toate agenţiile și pentru toţi partenerii bancari, pentru că am învăţat din experienţa din 2017”, a declarat ministrul Ștefan-Radu Oprea, informează Mediafax.

Ministerul de resort anunță că noutățile programului 2018 se referă la acordarea unui avans de până la 30%, la solicitarea beneficiarului; simplificarea procedurii de achiziție și simplificarea planului de afaceri prin eliminarea proiecțiilor financiare.

„Programul Start-Up Nation este de natură să îi motiveze pe cei care debutează în afaceri. În paralel, pregătim Legea incubatoarelor de afaceri care, în scurt timp, va intra în dezbatere publică”, a mai precizat Ștefan-Radu Oprea.

În urmă cu câteva zile, premierul Viorica Dăncilă a declarat că Executivul va acorda, pentru programul Start-Up Nation, resurse bugetare de două miliarde de lei necesare finanţării nerambursabile pentru 10.000 de firme. „Vom continua acest program important pentru dezvoltarea mediului de afaceri românesc şi îl vom îmbunătăţi pentru a oferi şanse cât mai mari antreprenorilor care vor să-şi transforme ideile în afaceri de succes. Vom aloca resurse bugetare de două miliarde de lei, astfel încât să acordăm finanţarea nerambursabilă de 200.000 de lei pentru fiecare beneficiar, pentru 10.000 de firme. Programul pentru demararea celei de-a doua ediţii a programului Start Up Nation a fost lansat deja în dezbatere publică”, a completat premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.