Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări în UniCredit după numirea Andreei Orcel în funcția de director general

unicredit

UniCredit SpA a anunţat joi noi schimbări la nivelul conducerii superioare, ca parte a planului noului director general, Andrea Orcel, de a reorganiza al doilea grup bancar italian, transmite Reuters.

La mai puţin de o lună de la preluarea funcţiei, în mai, Orcel a anunţat o reorganizare a structurii de conducere a grupului, înlocuind doi şefi care au deţinut funcţii de top în perioada fostului director general Jean Pierre Mustier.

"Anunţul de joi este un pas înainte în vederea realizării obiectivului nostru de a simplifica şi reduce complexitatea grupului, care a afectat această afacere prea mult timp. Decizia este menită să reducă stratificarea şi complexitatea, pentru o structură de conducere clară, care va executa mai rapid sarcinile şi va lua decizii mai rapid", a afirmat, într-un comunicat, Orcel.

În Italia, Barbara Tamburini va conduce departamentul de operaţiuni individuale, în timp ce Andrea Casini va fi şeful departamentului operaţiuni companii, iar Alfredo De Falco va conduce Corporate Investment Banking (CIB).

În Germania, Markus Beumer şi Jan Kupfer vor conduce departamentul operaţiuni companii şi, respectiv, CIB, în timp ce noul şef la operaţiuni individuale va fi anunţat în curând, a informat UniCredit.

În Europa Centrală şi de Est (CEE), Pierre Yves Guegan va fi şeful diviziei de retail business, iar Fabio Fornaroli va fi în fruntea Corporate Investment Banking.

Orcel ar urma să prezinte anul acesta un nou plan de afaceri, care ar putea include achiziţii şi fuziuni, ca mod de a accelera strategia menită să majoreze profitul UniCredit.

Profitul net al băncii italiene în primul trimestru din 2021 a urcat la 887 milioane de euro (1,10 miliarde de dolari), faţă de pierderi de 2,70 miliarde de euro în perioada similară din 2020. Analiştii se aşteptau la un profit de 396 milioane de euro.

Pentru 2021, UniCredit se aşteaptă ca profitul net de bază "să fie în mare parte în linie" cu estimarea precedentă, de peste trei miliarde de euro, în timp ce veniturile ar urma să se situeze la 17,20 miliarde de euro, faţă de un nivel de 17,70 miliarde de euro previzionat anterior.

Grupul UniCredit este prezent în 17 ţări din lume, cu peste 8.500 de sucursale şi 147.000 de angajaţi. UniCredit este unul dintre cele mai mari grupuri bancare din Europa Centrală şi de Est, unde realizează aproximativ 16% din veniturile sale.

În România, grupul UniCredit este prezent prin UniCredit Bank, UniCredit Consumer Financing, UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, UniCredit Leasing Fleet Management şi UniCredit Services, informează Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.