Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări pregătite de Guvern: CASS obligatoriu pentru noi categorii de venituri

teaha.ro
cas cass financiar taxe impozit economie

Guvernul intenționează să elimine facilitatea scutirii studenților-doctoranzi de la plata CASS. În paralel, vrea să instituie obligativitatea plății CASS către persoanele care primesc indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, conform unui proiect de OUG publicat miercuri în transparență decizională.

Prevederile referitoare la exceptarea de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) a studenţilor-doctoranzi care desfăşoară activităţi didactice, potrivit contractului de studii de doctorat, se modifică în corelare cu prevederile Legii învățământului superior nr. 199/2023.

„În situația în care aceștia realizează venituri precum cele din salarii, activități independente și din activități agricole, sivicultură și piscicultură, pentru aceste venituri datorează contribuţie”, conform expunerii de motive.

De asemenea, se propune includerea în categoria veniturilor supuse contribuției de asigurări sociale de sănătate (CASS) a sumelor reprezentând indemnizaţii de asigurări sociale de sănătate, acordate potrivit Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările şi completările ulterioare, mai prevede proiectul.

Citește și: Guvernul majorează salariile de la 1 ianuarie 2024 pentru primari, funcționărimea locală, profesori și ceilalți bugetari cu excepția demnitarilor centrali

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.