Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimbări uriaşe în Polonia: Mateusz Morawiecki, învestit premier, iar Beata Szydlo devine vicepremier

www.euractiv.com
Beata Szydlo

Mateusz Morawiecki a fost învestit luni în funcţia de prim-ministru al Poloniei, înlocuind-o pe Beata Szydlo, care a devenit vicepremier, transmite Reuters. Partidul Lege şi Justiţie (PiS, conservator), de guvernământ, a luat decizia înlocuirii dnei Szydlo săptămâna trecută, în încercarea de a îmbunătăţi imaginea Poloniei în străinătate şi în perspectiva viitoarei serii de alegeri, conform Agerpres.

Mateusz Morawiecki, în vârstă de 49 de ani, îşi va păstra portofoliul Finanţelor şi Dezvoltării. El va avea misiunea de a apăra Polonia în faţa Bruxelles-ului, cu care Varşovia se află în conflict din cauza reformelor instituţionale despre care criticii afirmă că subminează democraţia şi statul de drept.

Toţi ceilalţi miniştri îşi păstrează portofoliile, deşi au existat speculaţii privind înlocuirea unora dintre ei. În pofida criticilor externe, guvernul eurosceptic condus de Beta Szydlo, aflat în funcţie timp de doi ani, a fost unul dintre cele mai populare din Polonia post-comunistă. PiS a reuşit să-şi menţină sprijinul în sondaje la circa 40%, în mare parte datorită ratei scăzute a şomajului, creşterii cheltuielilor publice şi unei axări pe valorile catolice tradiţionale în viaţa publică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.