Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schimburile comerciale dintre China și Rusia vor atinge un nou record

RomâniaTV.net
Balantă comercială

La sfârșitul anului 2021, schimburile comerciale dintre China și Rusia ar putea atinge indici record, a declarat ambasadorul Chinei în Rusia, Zhang Hanhui. Potrivit spuselor sale, relațiile dintre Beijing și Moscova au rezistat testului pandemiei, iar conducătorii celor două țări, Xi Jinping și Vladimir Putin, au ajuns la noi înțelegeri privind lupta comună împotriva pandemiei și stimularea cooperării în domeniul afacerilor.

”În condițiile pandemiei, colaborarea comercială și economică dintre China și Rusia păstrează tendința de dezvoltare stabilă și demonstrează o rezistență ridicată”, a arătat ambasadorul. El a menționat că, anul trecut, schimburile comerciale bilaterale s-au ridicat la 177 miliarde de dolari, iar din ianuarie până în mai anul curent, schimburile comerciale bilaterale au crescut cu peste 20% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

”Se așteaptă ca schimburile anuale de mărfuri să atingă, în 2021, un nou record”, a adăugat Hanhui, vorbind la forumul online cu tema ”Perspectivele de dezolvare a colaborării economice și comerciale dintre Rusia și China în noile condiții”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.