Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Schioarea americană Lindsey Vonn renunță la cariera sportivă după Campionatul Mondial de la Are

www.agerpres.ro
Lindsey Vonn

Schioarea americană Lindsey Vonn, în vârstă de 34 de ani, a anunţat, vineri, că se va retrage din activitatea sportivă după Campionatul Mondial de la Are (Suedia), din această lună, potrivit news.ro.

Citește și: Întâlnire Firea - Stănescu - Neacșu - Petrea: În #echipă

“Ultimele două săptămâni s-au numărat printre cele mai emoţionante ale vieţii mele. Mă confrunt cu realitatea a ceea ce îmi transmite corpul contra ceea ce cred inima şi mintea mea că pot face. Realitatea este că mintea şi corpul nu sunt de aceeaşi părere. După multe nopţi nedormite, am acceptat în cele din urmă că nu mai pot continua să concurez. Voi participa la coborâre şi Super-G la Campionatul Mondial, săptămâna viitoare, la Are, iar acestea vor fi ultimele concursuri ale carierei mele”, a notat Vonn pe Facebook.

Lindsey Vonn, considerată cea mai bună schioare din toate timpurile, deţine recordul de victorii în Cupa Mondială la feminin, cu 82 de succese (patru titluri la general), fiind depăşită doar de suedezul Ingemar Stenmark, care a triumfat de 86 de ori.

Cu o carieră marcată de afecţiuni ale ligamentelor încrucişate şi fracturi, Vonn a câştigat singura medalie de aur la JO, în 2010, la Vancouver, în proba de coborâre. În palmaresul ei mai figurează două medalii olimpice de bronz, la Super G, tot în 2010, şi la coborâre, în 2018, şi şapte medalii la CM (două de aur, trei de argint şi două de bronz).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.