Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCHISMĂ în Universitatea din București, după comunicatul SCANDALOS: 'Aceste 'programe' sunt o rușine pentru spațiul universitar'

universitatea

Conducerea Universității din București a emis un comunicat de presă, după modificarea Legii Educației prin care se interzic cursurile despre identitatea de gen. ”Contravine Constituției”, susține belicos Universitatea București, care solicită tuturor actorilor responsabili din viața socială și politică a țării să apere autonomia universitară, drept câștigat acum mai bine de 30 de ani în România.

Însă, unul dintre cei mai cunoscuți profesori ai UB, Cătălin Avramescu, arată că nu toate cadrele didactice împărtășesc opinia conducerii instituției. ”Aceste "programe" sunt o rușine pentru spațiul universitar. Nu e de mirare că după ce a introdus asemenea făcături, Universitatea București a căzut peste 300 de locuri în topurile universităților. Asemenea "cursuri" nu trebuiau niciodată acreditate.”, e poziția fermă a fostului ambasador și fost consilier prezidențial.

Citește și: Circ total în USR! O inregistrare a fost ‘scăpată’ în spațiul public: Ciocu’ mic!

”În sfârșit! Salut inițiativa PMP de a modifica Legea Educației. "Masteratele" despre "identitatea de gen" nu sunt altceva decât exerciții în pseudo-știință, delir ideologic combinat cu viziuni de tipul Baba Vanga.

Aceste "programe" sunt o rușine pentru spațiul universitar. Nu e de mirare că după ce a introdus asemenea făcături, Universitatea București a căzut peste 300 de locuri în topurile universităților. Asemenea "cursuri" nu trebuiau niciodată acreditate.

Citește și: Funcție- cheie pentru Niculae Bădălău! Unde a fost împuternicit șef și ce salariu uriaș va avea

Pe ușa facultății la care predau scrie Științe Politice. De ani de zile acolo se fac cursuri de "egalitate de șanse" și altele asemenea, fără nici o legătură cu domeniul. S-au scos, la trei mâini, din programă, cursuri fundamentale de teorie politică, politică comparată, istorie politică și istoria ideilor politice, filozofie politică, etică, etc. Avem absolvenți care nu au deschis o carte din autorii clasici.

Suficient. Este cazul să revenim la normalitate.”, scrie Cătălin Avramescu.

Citește și: Lovitură pentru PSD! Artificiul folosit de Guvernul Orban pentru a nu mai avea nevoie de votul Parlamentului în vederea prelungirii stării de alertă .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.