Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scholz: Este absolut necesar ca mai mulţi lideri să discute direct cu preşedintele rus Vladimir Putin în încercările de a pune capăt războiului

Tagesspiegel
Olaf Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a spus că este „absolut necesar” ca liderii să discute direct cu preşedintele rus Vladimir Putin în încercările de a pune capăt războiului, relatează The Guardian, potrivit news.ro.

Într-o declaraţie pentru agenţia de presă germană DPA, Scholz a spus: „Este absolut necesar să vorbesc cu Putin şi voi continua să o fac – aşa cum va face şi preşedintele francez”.

Comentariile lui Scholz au venit la o zi după ce el, preşedinţii Klaus Iohannis şi Emmanuel Macron şi premierul italian Mario Draghi  au vizitat Ucraina şi au purtat discuţii cu preşedintele Volodymyr Zelenskiy.

”Este nevoie de câteva ţări şi de câţiva lideri care să discute cu el – şi este necesar să vorbească clar”, a spus el.

„Când vorbesc cu Putin, spun, de exemplu, aceleaşi lucruri pe care ţi le-am spus... ”Te rog să înţelegi că nu va exista pace dictată şi dacă crezi cu adevărat că vei jefui un pământ şi apoi speri că vremurile se vor schimba şi toate lucrurile vor deveni din nou normale, aceasta este o greşeală”, a afirmat Scholz.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.