Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scholz, scos din sărite după ce a fost acuzat că sprijină indirect Rusia: 'Vom livra toate armele pe care le-am aprobat'

il Mitte
Olaf Scholz

Cancelarul german Olaf Scholz a respins luni criticile conform cărora Germania este prea lentă în livrările de armament greu către Ucraina, relatează DPA, informează Agerpres.

"Vom livra toate armele pe care le-am aprobat", a declarat Scholz, adăugând că a fost nevoie mai întâi ca forţele ucrainene să fie instruite în folosirea armelor. "Este vorba de echipament foarte greu. Trebuie să poţi să îl foloseşti, trebuie să fii antrenat pentru asta", a declarat Scholz, adăugând că soldaţi ucraineni sunt în prezent instruiţi în Germania în acest scop.

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, a făcut apel din nou luni la Berlin să accelereze livrarea de arme. "Este dezamăgitor că livrările de arme din Germania ajung extrem de lent", a spus el pentru DPA.

Vezi și: Germania nu dorește să furnizeze tancuri Ucrainei: se teme că ucrainenii prind curaj și atacă Rusia (analiză Spiegel) .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.