Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCJU Târgu Mureş: Capacitatea spitalului de a furniza servicii medicale de urgenţă este neafectată

Europa FM
doctor medic spital

Managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, dr. Claudiu Puiac, a anunţat, vineri, că, deşi nouă membri ai personalului medico-sanitar au fost confirmaţi pozitiv la testul pentru noul coronavirus, iar alţi 128 de angajaţi au intrat în autoizolare la domiciliu, capacitatea spitalului de a furniza servicii medicale de urgenţă este neafectată, potrivit Agerpres.

"Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş are 3.952 de angajaţi, dintre care 9 cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu COVID-19, 128 de persoane sunt autoizolate la domiciliu, nefiind întregistrat niciun deces în rândul cadrelor medicale. (...) Capacitatea spitalului de a furniza servicii medicale de urgenţă este neafectată, atât pentru persoanele infectate cu COVID-19, cât şi pentru cele neinfectate. Menţionăm acest aspect ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public. Ambulatoriul de specialitate funcţionează cu activitatea restrânsă, asigurând deservirea pacienţilor ce beneficiază de tratament în cadrul programelor naţionale de sănătate. Unitatea de primiri urgenţe (UPU) a fost adaptată noii situaţii, în acest sens am amenajat o zona exclusivă COVID în interiorul unităţii, iar la exterior am extins capacitatea prin organizarea unui cort pentru triajul pacienţilor şi a unui alt cort destinat cazurilor de pacienţi ce necesită izolare", a precizat managerul SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Managerul SCJU Târgu Mureş a arătat că, potrivit Ordonanţei 555/2020, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş a devenit spital suport pentru urgenţe majore, preluând pacienţi neinfectaţi, suspecţi sau infectaţi cu noul coronavirus.

Citește și: Ludovic Orban a luat foc! Șefii din Poliție i-au nesocotit ordinele

Din acest motiv, clădirea a fost împărţită, creând circuite complet separate pentru COVID-19, iar personalul medical a fost redistribuit şi deserveşte exclusiv zona de repartiţie, COVID sau non-COVID.

"Am achiziţionat materiale şi echipamente de protecţie pentru personal, fiind în măsură a asigura, cu stocurile actuale, funcţionarea continuă la capacitate maximă a spitalului pentru 30 de zile. Programul de achiziţii specifice COVID continuă permanent în această perioadă", a mai arătat dr. Claudiu Puiac.

Direcţia de Sănătate Publică Mureş a arătat că, de la începutul pandemiei de coronavirus, un număr de 16 cadre medicale au fost declarate pozitiv cu COVID-19, iar 4 dintre acestea sunt deja vindecate şi externate.

Dintre cele 16 cadre medicale, 9 sunt angajate ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, 5 - ale Spitalului Clinic Judeţean (SCJ) Mureş, un medic de familie şi un medic al unei unităţi medicale private din Târgu Mureş.

Celelalte 12 cadre medicale, care în acest moment sunt confirmate pozitiv cu COVID-19, sunt internate în Spitalul Clinic Judeţean Mureş, Secţia Clinică Boli Infecţioase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.