Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SCM Râmnicu Vâlcea le-a transferat pe Elena Dache, Olga Gorşenina, Evghenia Levcenko şi Bobana Klikovac

csm bucuresti valcea dragana cvijic

Echipa feminină de handbal SCM Râmnicu Vâlcea, medaliată cu bronz în ultima ediţie a Ligii Naţionale, a anunţat, joi, pe site-ul său oficial, perfectarea a patru transferuri pentru noul sezon competiţional, Elena Dache, rusoaica Olga Gorşenina, ucraineanca Evghenia Levcenko şi croata Bobana Klikovac.

Dache (24 ani, 1,77 m), coordonatoare de joc, s-a născută la Galaţi şi vine la SCM de la Dunărea Brăila, scrie agerpres.ro.

Elena Dache, componentă a echipei naţionale de senioare, a câştigat medalia de bronz la Mondialul de tineret, în 2016 a obţinut titlul de campioană şi Supercupa României, în 2017 un nou titlu şi Cupa României, precum şi medalia de bronz în Liga Campionilor, toate cu CSM Bucureşti. În sezonul recent încheiat a marcat 60 de goluri pentru HC Dunărea Brăila. A mai jucat pentru Rapid Bucureşti.

''Aştept cu nerăbdare să începem noul sezon, să mă alătur noilor mele colege. Vâlcea are un nume mare în istoria handbalului şi vreau să profit la maximum de această oportunitate, să muncesc şi să contribui la îndeplinirea obiectivelor pentru acest club. Voi avea lângă mine jucătoare cu mare experienţă şi sunt sigură că mă vor ajuta să mă integrez rapid. Îmi doresc să facem un sezon cât mai bun şi clasarea noastră să fie pe un loc de podium. După această perioadă de pandemie aşteptăm şi suporterii alături de noi'', a declarat Dache.

Gorşenina (30 ani), care evoluează pe postul de inter stânga, este născută în Togliatti. A câştigat Cupei EHF în 2012 şi 2014 cu Lada Togliatti. Are o medalie de bronz la Campionatul Mondial în 2019, precum şi participare la turneul Final4 al Ligii Campionilor în sezonul recent încheiat, cu ŢSKA Moscova. Olga este componentă a naţionalei Rusiei şi a mai evoluat în cariera sa la Astrahanocika Astrahan, Kuban Krasnodar şi Alba Fehervar.

''Sunt fericită că am semnat cu Râmnicu Vâlcea şi aştept cu nerăbdare să mă alătur echipei. Ştiu că fanii din Sala Sporturilor 'Traian' creează o atmosferă incredibilă, că sunt fantastici. Sunt sigură că ne vom bucura împreună. Abia aştept să ajung la Râmnicu Vâlcea, să îmi cunosc noua echipă, colegele dar şi suporterii. Bineînţeles, sper să avem parte de un sezon foarte bun, să îmi ajut echipa să ne îndeplinim obiectivele'', a spus Gorşenina.

Evghenia Levcenko (26 ani), născută la Zaporoje, evoluează pe postul de extremă dreapta şi e componentă a echipei naţionale a Ucrainei.

S-a calificat în sferturile EHF European League cu Astrahanocika Astrahan în sezonul trecut, marcând 20 de goluri. Are în palmares trei titluri în campionatul mixt Cehia/Slovacia, 2015, 2016 şi 2017. A câştigat titlul în Slovacia, în 2015, 2016 şi 2017, Cupei Slovaciei, în aceiaşi ani, cu Iuventa Michalovce, a fost campioana Belarus cu BNTU-BelAZ Minsk şi a câştigat Cupa Belarus în 2018. A mai jucat la Slavia-Dnepr Zaporoje şi la Real Nikolaev.

''Mă bucur că am semnat pentru Râmnicu Vâlcea şi aştept cu nerăbdare să joc pentru această echipă. Împreună sper să ne atingem obiectivele propuse. Abia aştept să ne vedem în vară cu toţii'', a declarat Levcenko.

Bobana Klikovac (25 ani) este un pivot care vine de la Gloria Buzău, după ce a mai jucat în România la SCM Craiova.

Klikovac este născută în Cetinje (Muntenegru) şi a câştigat Cupei EHF în 2018 cu SCM Craiova. Tot în 2018 a fost vicecampioană a României cu formaţia din Bănie, iar în 2019 a fost vicecampioană a Ungariei cu Ferencvaros TC Budapesta, cu care a jucat şi finala Cupei.

Bobana Klikovac, componentă a naţionalei Muntenegrului, a mai jucat pentru WHC Biseri, WHC Danilovgrad, Alba Fehervar, DVSC Debrecen.

''Am venit la Vâlcea pentru că vreau să joc handbal de calitate. Am venit la o echipă care face performanţă, care joacă în cupele europene şi care este serioasă. Când am avut de la impresarul meu oferta de la Vâlcea, am realizat că este ce îmi doresc. Vâlcea nu se gândeşte niciodată la locul doi, cred că în sezonul viitor vom încerca să câştigăm Liga Europeană, iar în campionat să luăm o medalie'', a afirmat Klikovac.

La finalul sezonului recent încheiat, echipa vâlceană s-a despărţit de antrenorul Florentin Pera şi de jucătoarele Marta Lopez Herrero, Alicia Fernandez Fraga (plecate la Rapid), Marta Zderic Batinovic (Gloria Buzău) şi Maren Aardahl (Odense).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.