Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şcoala ar urma să înceapă doar online în localitatea Suhurlui din Galați, cu o rată de infectare de peste 5 la mia de locuitori

sursa foto: Evenimentul Regional al Moldovei
scoala online

Localitatea Suhurlui din judeţul Galaţi are o rată de îmbolnăvire cu noul coronavirus de peste 5 la mia de locuitori, astfel că elevii ar urma să înveţe doar de acasă, online, o decizie finală urmând însă să fie luată de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă. Şapte localităţi ar urma să adopte sistemul de învăţare hibrid, atât cu copii acasă, care vor învăţa de pe tabletă, cât şi cu elevi în bănci, anunță news.ro.

"În judeţul Galaţi, în urma raportării primite de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, avem 8 localităţi în care rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus la o mie de locuitori depăşeşte numărul de 1/1000. Avem 7 localităţi care sunt în zona galbenă şi o localitate care intră în zona roşie. Avem localitatea Suhurlui care este în zona roşie, care are o rată de incidenţă de 5/1000, şi celelalte localităţi care depăşesc 1/1000 sunt Târgu Bujor, Cuza Vodă, Piscu, Schela, Tuluceşti, Valea Mărului şi Vânători. În cazul comunei Suhurlui care are peste 3, se aplică scenariul 3. Acest scenariu implică participarea tuturor şcolarilor şi elevilor la activităţi sau lecţii online”, a declarat prefectul de Galaţi, Gabriel Avrămescu.

Citește și: Poliția, reacție de ultimă oră: Ce se întâmplă cu fetele care au lovit și batjocorit o altă adolescentă – Amenzi aplicate părinților

În municipiul Galaţi, rata de infectare cu noul coronavirus este sub unu la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că şcolile se vor deschide cu obligaţia directorilor de a le asigura copiilor distanţa fizică de cel puţin un metru şi jumătrate între bănci, necesară reducerii riscurilor de infectare.

"În municipiul Galaţi, avem o rată de incidenţă de 0,84 la 1000 de locuitori. Practic, în această rată a incidenţei cumulate se va putea opta între scenariul 1 sau scenariul 2 pentru fiecare unitate de învăţământ în parte, în funcţie de infrastructura şi resursele care sunt la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ", a spus prefectul.

O decizie finală privind deschiderea şcolilor şi modul în care se va învăţa în fiecare unitate de învăţământ se va lua până în 10 septembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.