Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şcoli din Beijing instalează purificatoare de aer: Poluarea a pus stăpânire pe China

poluare beijing

Autorităţile din domeniul educaţiei din Beijing au anunţat că municipalitatea va accelera instalarea unor purificatoare de aer în şcoli şi grădiniţe pentru a proteja sănătatea copiilor din cauza poluării, scrie vineri agenţia Xinhua.

Comisia municipală pentru educaţie din Beijing a cerut oficialilor să înceapă instalarea dispozitivelor de purificare la unităţile educaţionale selectate înainte ca programul să fie extins la cât mai multe şcoli. Consiliul municipal a alocat fonduri pentru a ajuta şcolile să acopere costurile operaţiunilor respective, scrie agerpres.ro.

Unele grădiniţe, şcolile primare şi gimnaziale din districte precum Dongcheng, Xicheng, Chaoyang, Haidian şi Fengtai au instalat deja dispozitivele respective cu sprijin financiar de la guvern, companii şi chiar de la părinţi.

O şcoală gimnazială afiliată Universităţii Tsinghua a indicat marţi că au fost deja instalate purificatoare în 11 săli de clasă în prima zi a anului.

Biroul financiar al districtului Fengtai a indicat că a alocat 5 milioane de yuani (circa 730.000 de dolari) pentru instalarea de sisteme de purificare a aerului pentru 17 şcoli şi grădiniţe. Anul trecut mai multe şcoli din acest district au fost selectate în cadrul unui proiect pilot pentru testarea unor astfel de dispozitive.

Multe regiuni din nordul Chinei, inclusiv Beijing, s-au confruntat cu un nor puternic de poluare vinerea trecută, aminteşte Xinhua.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.