Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şcoli închise în Bolivia din cauza fumului provocat de uriaşe incendii de pădure

www.operationworld.org
bolivia

Şcoli închise în Bolivia din cauza fumului provocat de uriaşe incendii de pădure

Zeci de mii de elevi au rămas temporar privaţi de şcoală în Bolivia din cauza poluării atmosferice generate de uriaşele incendii de pădure care devastează ţara, au anunţat miercuri autorităţile, informează joi AFP, conform Agerpres.

Guvernul a suspendat cursurile de miercuri până vineri în majoritatea oraşelor din patru dintre cele nouă departamente boliviene. Această măsură ar putea fi prelungită săptămâna viitoare.

Ministrul educaţiei, Edgar Pary, a declarat într-o conferinţă de presă că "3.650 de unităţi de învăţământ sunt vizate", adică 15% din totalul şcolilor din ţară. Cu toate acestea, el nu a precizat numărul de elevi afectaţi.

Cursurile fuseseră deja suspendate săptămâna trecută în Santa Cruz (est), "locomotiva economică" şi cel mai populat oraş din Bolivia. Măsura se aplică acum şcolilor publice şi private din La Paz (vest), Cochabamba (centru) şi Beni (nord-est).

Potrivit Ministerului Mediului, circa două milioane de hectare de păduri şi păşuni au ars de la începutul anului din cauza secetei care a afectat ţara andină.

Cerul din capitala La Paz şi din Santa Cruz este întunecat de un fum negru. Ministrul Sănătăţii, Maria Rene Castro, a recomandat locuitorilor să poarte măşti şi a îndemnat bătrânii, copiii şi femeile însărcinate să rămână în case.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.