Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şcoli închise în Italia din cauza emisiilor toxice provenind de la oţelărie

constitutional-change.com
italia

Emisiile toxice ale unei oţelării gigantice din Taranto (sudul Italiei) - considerate una dintre cele mai poluante din Europa - au forţat municipalitatea să ia decizia fără precedent de a închide miercuri şcolile, informează AFP. "Nu putem îngheţa activitatea întregului oraş, însă este nevoie să îi protejăm pe cei mai vulnerabili", a declarat un consilier de mediu din regiune, Rocco De Franchi. Şcolile închise sunt situate în zona cea mai apropiată de fabrica de oţel.

Experţii în domeniul sănătăţii i-au sfătuit, de asemenea, pe locuitorii oraşului Puglia să îşi închidă ferestrele şi să evite să facă sport cât timp vântul puternic va continua să transporte praful nociv provenind de la oţelărie. Oţelăria Ilva din Taranto se află în centrul unui proces imens, în condiţiile în care parchetul atribuie cel puţin 400 de decese emisiilor sale toxice.

În luna iunie, un consorţiu condus de ArcelorMittal a obţinut un acord final din partea Romei pentru a prelua Ilva pentru 1,8 miliarde de euro şi un program de investiţii de 2,4 miliarde de euro. Potrivit acordului, ArcelorMittal va avea la Ilva o forţă de muncă de 10.000 de persoane. Grupul intenţionează să crească producţia de produse finale la Ilva până la 8,5 milioane de tone până în 2020, de la 6 milioane de tone în 2016, conform Agerpres. Comisia Europeană, jandarmul european al concurenţei, examinează în prezent oferta propusă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.