Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şcolile din Bistrița-Năsăud au decis ca testarea elevilor pentru COVID-19 să se facă la domiciliu, anunţă Inspectoratul Şcolar

test saliva

Consiliile de administraţie ale tuturor unităţilor de învăţământ din judeţul Bistriţa-Năsăud au decis ca testarea elevilor şi preşcolarilor pentru COVID-19, pe bază de salivă, să se facă la domiciliu, sub supravegherea părinţilor sau a tutorilor legali, a anunţat, marţi, Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ).

În judeţ au ajuns aproximativ 100.000 de teste antigen pe bază de salivă, care au fost distribuite în şcoli şi grădiniţe, potrivit Agerpres.

"Inspectoratul Şcolar Judeţean a recepţionat o primă tranşă (cca. 100.000) din testele antigen pe bază de salivă şi le-a distribuit tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Bistriţa-Năsăud (câte 2 teste pentru preşcolari, elevi şi personalul unităţii). Imediat după reluarea cursurilor, conducerea acestora va facilita procesul de pregătire şi distribuire a testelor către elevi, astfel încât procesul de testare să se poată derula în zilele de luni şi joi ale săptămânii următoare. Consiliul de Administraţie al fiecărei unităţi de învăţământ a hotărât ca testarea copiilor/elevilor să fie efectuată la domiciliul acestora, sub supravegherea părinţilor/ tutorilor legali", se arată în mesajul postat de ISJ pe o reţea de socializare.

Conducerea Inspectoratului Şcolar a menţionat, de asemenea, că "beneficiile testării şi nevoia de a ne menţine sănătoşi primează în faţa disfuncţionalităţilor de natură administrativă" şi că problemele pot fi rezolvate "prin bunăvoinţa, responsabilitatea şi abilitatea managerială".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.