Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şcolile din Scoţia se vor redeschide în august, cu măsuri pentru prevenirea răspândirii COVID-19

Scotia

Şcolile din Scoţia se vor redeschide în luna august deşi la început copiii vor petrece aproape jumătate din timp învăţând acasă şi restul la şcoală, în clase cu un număr mai mic de elevi, pentru a ajuta la prevenirea răspândirii coronavirusului, a anunţat joi guvernul scoţian, potrivit Reuters.

Scoţia, care dispune de un guvern semiautonom ce controlează sănătatea şi educaţia, se îndepărtează de poziţia Angliei, unde şcolile urmează să se redeschidă începând cu data de 1 iunie.

"Odată cu redeschiderea şcolilor în Scoţia, principala noastră prioritate este să asigurăm sănătatea şi bunăstării elevilor şi a profesorilor şi să oferim părinţilor sentimentul de încredere că şcolile sunt sigure", a declarat vicepremierul John Swinney.

"Totuşi, aceasta nu este o revenire la şcoală aşa cum o ştiam noi. Şcolile nu se reîntorc la normal în această etapă", a precizat el.

Numărul mai mic de elevi în clase le va permite şcolilor să implementeze mai bine măsurile de distanţare fizică, precum modificarea aşezării scaunelor şi eşalonarea sosirilor, pauzelor şi a plecărilor, a adăugat guvernul scoţian.

Acolo unde este posibil, bibliotecile, centrele comunitare, centrele de agrement şi sălile de conferinţe vor fi folosite pentru a oferi şcolilor un spaţiu suplimentar.

Profesorii şi personalul şcolilor vor reveni în iunie pentru a pregăti noul mod de funcţionare a acestora. Timpul petrecut în şcoală va creşte dacă acest lucru va fi considerat sigur, a completat guvernul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.