Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scoția - Confruntări violente între fanii lui Glagow Rangers și poliție. 28 de suporteri au fost arestați

www.rangers.co.uk
Glasgow Rangers

Poliţia scoţiană a arestat 28 de fani ai echipei Glasgow Rangers care au provocat incidente cu forţele de ordine duminică, atunci când suporterii au sărbătorit câştigarea primului titlu după zece ani de către echipa la care evoluează şi românul Ianis Hagi, scrie Reuters potrivit Agerpres.

Glasgow Rangers a devenit campioană a Scoţiei la fotbal pentru prima oară după 2011, după ce marea rivală Celtic, câştigătoarea ultimelor nouă titluri, a remizat cu Dundee United (0-0). După victoria cu 3-0 cu Saint Mirren, de sâmbătă, în cursul căreia Ianis Hagi a înscris ultimul gol al echipei antrenate de Steven Gerrard, în min. 46, Glasgow Rangers mai avea nevoie de un punct pentru a-şi asigura trofeul. Făcând meci nul pe terenul echipei din Dundee (locul 8), Celtic Glasgow se află la 20 de puncte în urma lui Rangers, mai având şase meciuri de disputat şi astfel nu mai poate recupera diferenţa.

Acest titlu este o recompensă pentru echipa antrenată de fostul căpitan emblematic al lui Liverpool, Steven Gerrard, care a câştigat 28 din cele 32 de meciuri disputate, între care 16 pe teren propriu.

Fanii campioanei scoţiene au încălcat regulile COVID-19 şi s-au strâns în număr mare în afara arenei Ibrox, înainte şi după meciul cu Saint Mirren.

Mai mulţi ultraşi au atacat forţele de ordine, alţii au aruncat petarde şi fumigene şi au aprins torţe, provocând un adevărat haos în jurul stadionului.

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a criticat dur atitudinea suporterilor, afirmând că aceştia au pus în pericol eforturile autorităţilor de combatere a răspândirii Covid-19.

Poliţia a menţionat că a identificat mai multe persoane care au provocat tulburări şi care vor primi amenzi.

Glasgow Rangers a emis un comunicat în care a precizat că înţelege bucuria fanilor, dar îi îndeamnă pe aceştia la o ''atitudine responsabilă'' în ceea ce priveşte respectarea regulilor în contextul pandemiei de coronavirus, arătând că cea mai importantă este calea dialogului între toate părţile implicate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.