Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scoția - Nicola Sturgeon a supravieţuit unui vot de neîncredere în parlament

Nicola Sturgeon

Premierul scoţian Nicola Sturgeon a trecut cu bine de un vot de neîncredere care a avut loc marţi în parlament, informează dpa potrivit Agerpres.

Nicola Sturgeon, premier şi lider al Partidului Naţional Scoţian (SNP, secesionist), a fost confruntată cu acest vot după ce o comisie parlamentară a conchis că ea a înşelat parlamentul în cadrul unei investigaţii împotriva predecesorului său, Alex Salmond.

În total 65 de parlamentari scoţieni au votat în favoarea rămânerii ei în funcţia de premier, în timp ce 31 au votat împotrivă. De asemenea, 27 de parlamentari s-au abţinut.

Comisia, însărcinată să facă lumină în legătură cu gestionarea de către guvern a unor acuzaţii împotriva fostului premier şi lider al SNP, Alex Salmond, care a fost achitat de justiţie în 2020, a concluzionat că a existat o contradicţie în relatarea Nicolei Sturgeon despre o reuniune de la începutul cazului. Conform acestei comisii, contrar a ceea ce Nicola Sturgeon a afirmat, ea i-a dat impresia lui Alex Salmond că ar interveni în acest caz, în cadrul respectivei reuniuni de la 2 aprilie 2018.

Alex Salmond, fostul său mentor, a afirmat că ea a luat parte la un complot pentru a-l înlătura din viaţa publică.

Această dispută internă, care a determinat opoziţia să îi ceară demisia lui Sturgeon, zdruncină poziţiile separatiştilor înaintea alegerilor locale de la 6 mai, pe care speră să le câştige cu o mare majoritate pentru a obţine organizarea unui nou referendum de autodeterminare pentru Scoţia.

Premierul britanic Boris Johnson i se opune ferm, spunând că această chestiune a fost reglată prin referendumul din 2014, însă sondajele au arătat în ultimele luni o majoritate în favoarea independenţei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.