Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Scoţia nu renunţă să găzduiască meciuri de la EURO 2020, anunță premierul Nicola Sturgeon

euro 2020

Scoţia nu renunţă să găzduiască meciuri de la EURO 2020 pe stadionul Hampden Park din Glasgow, a declarat vineri premierul scoţian Nicola Sturgeon, citat de presa internaţională.

BBC a scris joi că oraşele Glasgow şi Dublin ar putea să nu mai găzduiască meciuri la Campionatul European de fotbal ce va avea loc în această vară, deoarece UEFA vrea ca fiecare ţară gazdă să prezinte până la 7 aprilie planurile pentru competiţie, inclusiv cele legate de posibila revenire a fanilor pe stadioane, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Denise Rifai atrage atenția lui Klaus Iohannis și Guvernului Cîțu: ‘Precedentul ce s-ar crea e cu mult mai periculos chiar și decât bătaia încasată de români pe 10 august’

Guvernele scoţian şi irlandez trebuie să prezinte asigurări cu privire la revenirea fanilor pe stadioane până în iunie, în lipsa acestora fiind posibil ca UEFA să renunţe la cele două oraşe. Aşa cum se ştie, în Scoţia şi Irlanda sunt impuse măsuri restrictive extrem de severe în contextul pandemiei de coronavirus.

"Nimeni nu vrea să piardă Campionatul European şi nu cred că ar trebui să fim acum în poziţia să ne gândim că se poate întâmpla aşa ceva. Există un termen limită pentru toate ţările care trebuie să ofere o indicaţie pentru UEFA despre ceea ce ele cred că este posibil în legătură cu prezenţa fanilor şi fan zones", a afirmat Nicola Sturgeon.

"Toate ţările se confruntă cu această problemă, nu doar Scoţia", a adăugat doamna Sturgeon.

Scoţia nu a mai fost la un turneu final de la Cupa Mondială 1998, iar ultimul Campionat European la care a evoluat a fost cel din 1996.

Pe Hampden Park urmează să aibă loc meciurile Scoţia - Cehia (14 iunie), Croaţia - Cehia (18 iunie), Croaţia - Scoţia (22 iunie) şi o întâlnire din optimi de finală pe 29 iunie.

"Lăsaţi-mă să fiu clară. Avem absolut intenţia să avem EURO, cu Hampden unul din stadioanele care găzduiesc meciuri din cadrul competiţiei. Întotdeauna am fost hotărâţi în această privinţă", a spus Nicola Sturgeon.

Premierul britanic Boris Johnson a declarat în această săptămână că ţara sa este pregătită să găzduiască meciuri suplimentare de la EURO 2020.

Campionatul European de fotbal, amânat de anul trecut din cauza pandemiei de coronavirus, va avea loc în 12 oraşe europene, în perioada 11 iunie - 11 iulie.

În luna ianuarie, preşedintele UEFA, Aleksander Ceferin, reitera angajamentul forului fotbalistic european de a organiza EURO 2020 în 12 oraşe de pe continent, aşa cum este prevăzut.

România a primit organizarea a patru meciuri de la EURO 2020 pe Arena Naţională din Capitală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.